1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Keski-Suomen Koronanyrkki: loppiaiseen saakka suositellaan korkeintaan 10 hengen kokoontumisia

Tautitilanne Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella on mennyt viime viikkoina huonompaan suuntaan.

koronavirus
Kuvassa on testausvälineitä  drive-in-testauspisteellä lokakuussa 2020.
Koronatartuntojen jäljitettävyys on heikentynyt. Kuvituskuva. Silja Viitala / Yle

Alueellinen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä eli Koronanyrkki on antanut tänään suosituksen, jonka mukaan 6.1. 2021 saakka järjestettäisiin korkeintaan 10 henkilön yleisö- tai yksityistilaisuuksia.

Koronanyrkki toivoo, että yleisömäärät minimoitaisiin myös kirkollisissa tilaisuuksissa, vaikka seurakunnilla on Suomessa oikeus päättää itse osallistujamääristä.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella ollaan Koronanyrkin mukaan edelleen kiihtymisvaiheessa, vaikka tautitilanne on viime viikkoina mennyt huonompaan suuntaan. Tilanteen huonontumisesta kertoo muun muassa ilmaantuvuuden nousu, taudin leviäminen myös eläkeläisiin, tartunnan leviäminen laajemmin alueen pikkukuntiin sekä sairaalahoidon tarpeen hienoinen nousu.

Myös jäljitettävyys on heikentynyt. Viime viikolla Jyväskylän kaupungin alueella tartunnan lähde pystyttiin jäljittämään enää vain 71 prosenttisesti. Luku on huonoin jäljitystietoprosentti Jyväskylässä tähän mennessä.

Koronanyrkki muistuttaa etätyön tärkeydestä myös joulun jälkeen, jotta eri puolilla maata liikkuneet ihmiset eivät levittäisi koronaa työpaikoillaan. Lisäksi Koronanyrkki suosittelee taksimatkoille maskia sekä kuljettajille että asiakkaille.

Sairaanhoitopiirin koronatilannetta arvioidaan seuraavan kerran 21.12.2020.

Lue myös:

Uusimmat koronatiedot Keski-Suomesta: Yksi uusi koronavirukseen liittyvä kuolema Jyväskylässä, THL: Keski-Suomessa kahdeksan uutta koronavirustartuntaa

Lue seuraavaksi