1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopiston talousarvio plussan puolella – lisärahoitusta käytetään logopedian tutkintokoulutukseen

Itä-Suomen yliopiston kokonaisrahoitus nousee tulevana toimintavuonna.

Itä-Suomen yliopisto
Itä-Suomen yliopisto
Itä-Suomen yliopiston tavoitteena vuonna 2021 on 0,4 miljoonan euron ylijäämäinen tulos. Arkistokuva. Sami Takkinen / Yle

Itä-Suomen yliopiston kokonaisrahoitus kasvaa ensi vuoden talousarvion mukaan 6,8 miljoonaa euroa tämän vuoden tasosta. Suurin osa summasta on opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää valtionrahoitusta.

Yliopisto kohdentaa saamaansa lisärahoitusta opettajien palkkaamiseen ja logopedian tutkintokoulutuksen käynnistämiseen. Logopedian tutkintokoulutus alkaa Joensuun kampuksella syksyllä 2021.

Itä-Suomen yliopiston hallituksen hyväksymässä talousarviossa tulot ja menot ovat tasapainossa. Tavoitteena vuonna 2021 on 0,4 miljoonan euron ylijäämäinen tulos.

Yliopistolla on meneillään varainkeruukampanja, joka jatkuu kesäkuuhun 2022. Tavoitteena on kerätä kaksi miljoonaa euroa lahjoituksia. Varat rahastoidaan ja niiden käyttö alkaa kampanjan päätyttyä.

Lahjoitusvarat vaikuttavat siihen, millaista vastinrahoitusta kukin yliopisto saa valtiolta. Kampanjan aikana kerätty euro voi tuottaa yliopistolle 2,5 euroa vastinrahaa.

Lue myös:

Puheterapeuttikoulutuksen käynnistyminen varmistui

Itä-Suomen yliopisto aloittaa jälleen varainhankinnan

Lue seuraavaksi