Hyppää sisältöön

Kontiolahden kunnanjohtaja Jere Penttilä Riihimäen kaupunginjohtajaksi

Riihimäen kaupunginvaltuusto valitsi Kontiolahden kunnanjohtaja Jere Penttilän, 48, Riihimäen uudeksi kaupunginjohtajaksi. Penttilä sai virkavaalissa 36 ääntä.

Jere Penttilä valittiin Riihimäen uudeksi kaupunginjohtajaksi. Hän on johtanut Kontiolahden kuntaa vuodesta 2013. Kuva: Niina Vatanen / Kontiolahden kunta

Jere Penttilä on toiminut Kontiolahden kunnanjohtajana vuodesta 2013 lähtien. Sitä ennen hän toimi Joensuun kaupungin liiketoimintajohtajana ja suunnittelujohtajana. Pyhäselän kunnanjohtaja Penttilä oli vuosina 2006-2008 ja Pyhäselän talousjohtajana vuosina 2005-2006. Tätä ennen hän oli Varkauden kaupungin henkilöstöpäällikkö.

Penttilä on syntynyt Helsingissä, mutta kertoo olevansa kotoisin Lahdesta. Hänen perheeseensä kuuluu vaimo ja kolme tytärtä. Parolannummella varusmiespalveluksensa suorittanut Penttilä ilmoittaa harrastuksikseen yhteiskunnallisten asioiden seuraamisen, luonnossa liikkumisen ja kuntourheilun.

Toinen Riihimäen kaupunginhallituksen esittämistä kärkiehdokkaista oli Riihimäen elinvoimajohtaja Mika Herpiö, joka toimi vt. kaupunginjohtajana. Herpiö sai vaalissa 7 ääntä. Herpiö valittiin varalle Penttilän kieltäytymisen varalle 36 äänellä. Valinnoissa käytettiin e-vaalijärjestelmää, jossa mukana olivat kaikki kelpoiset ehdokkaat.

Kaupunginjohtajan virka tuli haettavaksi, kun Sami Sulkko irtisanoutui virasta syyskuussa. Sulkko toimi kaupunginjohtajana vuodesta 2016. Riihimäen kaupunginjohtajan virkaa tavoitteli 18 henkilöä.