1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kaupunginjohtajat

Savonlinnan kaupunginjohtajaa Janne Lainetta ei potkita tehtävästään – Aloite kaatui maratonkokouksessa

Aloitetta vastaan annettiin 27 ääntä ja puolesta 23 ääntä. Yksi äänesti tyhjää.

kaupunginjohtajat
Kaupunginjohtaja Janne Laine Savonlinnan kaupungintalolla lokakuussa 2017
Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine.Sanni Harmanen / Yle

Savonlinnan kaupunginjohtajan Janne Laineen irtisanomista ajanut aloite kaatui maanantaina kaupunginvaltuuston äänestyksessä. Aloitetta vastaan annettiin 27 ääntä ja sen puolesta 23 ääntä. Yksi äänesti tyhjää.

Jos aloite olisi mennyt läpi, kaupunginvaltuusto olisi nimittänyt tilapäisen valiokunnan, joka olisi alkanut valmistella päätöstä Laineen erottamisesta.

Aloitteen allekirjoittajien mielestä Laine on valtuustossa esittelijänä toimiessaan pyrkinyt ohjailemaan päätöksiä haluamaansa suuntaan ja käyttäytynyt epäasiallisesti poliittisia luottamushenkilöitä kohtaan. Alllekirjoittajia aloitteella oli 17, joista 14 on varsinaisia valtuutettuja ja kolme varavaltuutettuja.

Äänestystuloksen myötä asian käsittely ei enää jatku.

Kaupunginvaltuuston kokous venyi niin pitkäksi, että kaikkia esityslistalla olleita asioita ei ehditty käsitellä lainkaan. Kello 15 alkanut istunto keskeytettiin puoliltaöin ja istuntoa jatketaan tänään tiistaina.

Tiistaille jää esimerkiksi päätös siitä, lähteekö Savonlinna mukaan Etelä-Savon sote-maakunnan valmisteluun ja sitä koskeviin neuvotteluihin.

Lue seuraavaksi