1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. joulu

Kainuun sotelle on tullut paljon kyselyjä joulunajan matkailusta, vastuulliset matkailijat ovat tervetulleita

Oma lähipiiri on Kainuun soten mukaan sopiva joulunviettoseura.

joulu
Vuokatinrinteiden Alakatti-rinne iltavalaistuksessa
Joulun ja uudenvuoden aikana poikkeuksellisille toimille on erityistä tarvetta, mikäli matkailukohteissa on koolla suuria ihmismääriä. Kuvituskuva.Tanja Heikkonen / Yle

Voit kuunnella tämän jutun myös koneäänen lukemana. Koneääni lukee osan Ylen verkkojutuista 14.–18.12.2020. Kerro mielipiteesi koneäänen ja audiouutisten toiminnasta täällä (siirryt toiseen palveluun) ja lue lisää kokeilusta tästä.

Tämä audio on puhesyntetisaattorin tekemä, ja se perustuu Ylen verkkopalvelussa julkaistuun artikkeliin.

Kainuuseen voi matkustaa jouluksi, kunhan tekee sen terveenä ja oman lähipiirin kanssa.

– Saamme runsaasti kysymyksiä, voiko Kainuuseen nyt tulla lomalle. Vastaamme kyllä, mutta vain terveenä, ohjeiden mukaan ja viettämällä aikaa vain lähipiirin kesken, sanoo Kainuun soten pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari.

Kainuussa tiedostetaan, että lähialueilla ollaan pahemmassa tilanteessa koronan suhteen.

– Koska liikettä alueiden välillä on joka tapauksessa, voimme näillä ohjeilla parhaiten estää kiihtymis- ja leviämisvaiheilta tulevia tartuntoja, Koukkari summaa.

Kainuun sote suosittelee, että ravintola- ja matkailualan palveluita tuetaan turvallisuutta korostavilla tavoilla. Joulun ja uudenvuoden aikana poikkeuksellisille toimille on erityistä tarvetta, mikäli matkailukohteissa on koolla suuria ihmismääriä.

Ravintola- ja matkailupalveluiden asiakkaita pyydetään erityisesti huomioimaan tartuntariskit ja asioimaan vain oireettomana sekä oman lähipiirin kesken.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Lue seuraavaksi