1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. varusmiehet

Kainuun prikaatilla tekstiilipalo, varushenkilö sai vakavia vammoja

Seitsemän henkilöä altistui savulle.

Tiistaiaamuna Kainuun prikaatilla järjestettiin henkilöstölle ja varushenkilöille psykologinen jälkipuinti tapahtumasta. Arkistokuva. Kuva: Reetta Arvila / Yle

Voit kuunnella tämän jutun myös koneäänen lukemana. Koneääni lukee osan Ylen verkkojutuista 14.–18.12.2020. Kerro mielipiteesi koneäänen ja audiouutisten toiminnasta täällä (siirryt toiseen palveluun) ja lue lisää kokeilusta tästä.

Tämä audio on puhesyntetisaattorin tekemä, ja se perustuu Ylen verkkopalvelussa julkaistuun artikkeliin.

Kainuun prikaatin 2. Jääkärikomppaniassa sattui maanantai-iltana tapahtuma, jonka seurauksena yksikössä palveleva varushenkilö sai palovammoja tekstiilipalosta.

Paikalle hälytettiin ensihoitoyksikkö, joka antoi loukkaantuneelle ensiavun. Varushenkilö siirrettiin hoidettavaksi Kainuun keskussairaalaan. Varushenkilön läheiset ovat saaneet tiedon tapahtuneesta. Ylen saamien tietojen mukaan, varushenkilöt ovat myös viestineet koteihinsa, ettei ole kyse heistä.

– Kyseessä on vakavat palovammat, muuta en voi kommentoida, kertoo Kainuun Prikaatin tiedottaja Satu Hujanen.

Kainuun prikaati ja poliisi tutkivat tapahtumaa.

Tapahtumaan liittyen savulle altistui seitsemän henkilöä, joista yksi toimitettiin Kainuun keskussairaalaan lisätutkimuksiin. Varushenkilöille ja prikaatin henkilöstölle on pidetty tiistaiaamuna debriefing -tilaisuus eli psykologinen jälkipuinti.

Poliisi kertoo tiedottavansa asiasta myöhemmin.