1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. liiketilat

Kajaanin keskustan ongelmana ovat vanhat ja huonokuntoiset liikekiinteistöt, kuinka niitä vuokrataan tulevaisuudessa?

Yritysten tilatarpeet muuttuvat tänä päivänä nopeasti. Esimerkiksi yrityksen saama tilaus voi aiheuttaa äkillisesti tarpeen isompaan tilaan tai toisin päin.

liiketilat
Kajaanin uusi kauppakatu
Kajaanissa liiketiloilta halutaan toimivuutta, tietoliikenneyhteyksiä, parkkipaikkoja ja viihtyisyyttä. Arkistokuva.Tanja Heikkonen / Yle

Voit kuunnella tämän jutun myös koneäänen lukemana. Koneääni lukee osan Ylen verkkojutuista 14.–18.12.2020. Kerro mielipiteesi koneäänen ja audiouutisten toiminnasta täällä (siirryt toiseen palveluun) ja lue lisää kokeilusta täällä.

Tämä audio on puhesyntetisaattorin tekemä, ja se perustuu Ylen verkkopalvelussa julkaistuun artikkeliin.

Vanhat ja huonokuntoiset liikekiinteistöt saattavat ajaa yrityksiä pois muun muassa Kajaanin keskustasta. Kajaaniin valmistuukin parhaillaan uusia liikehuoneistoja Heinisuolle ja Kylmälle.

Kajaanin Kiinteistökulma on ostanut Heinisuolta Pörhön liikekiinteistön ja tontin. Kiinteistöön tulee viiden yrityksen tilat. Kajaanissa on tullut paljon kysyntää uusille tiloille, sillä entiset eivät aina palvele yrityksiä, kertoo Kajaanin Kiinteistökulman hallituksen puheenjohtaja Petri Kemppainen.

Yritysten tilatarpeet muuttuvat tänä päivänä nopeasti, kun esimerkiksi yrityksen saama tilaus saattaa aiheuttaa äkillisesti tarpeen isompaan tilaan tai toisin päin. Kajaanissa on tarvetta muun muassa tuotanto- ja varastotiloille.

Liiketiloilta halutaankin toimivuutta, tietoliikenneyhteyksiä, parkkipaikkoja ja viihtyisyyttä. Kainuun yrittäjien toimitusjohtaja Anu Tervonen summaa, että Kajaanin keskustan liikekiinteistön omistajalla on nyt korkea aika miettiä kuinka he saisivat tulevaisuudessa vuokrattua tiloja eteenpäin.

– Kuinka niitä voisi muunnella ja vastaako ne kysyntää, pohtii Tervonen.

Keskustan tilat ovat osittain haastavia myös pysäköinnin kannalta.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Lue seuraavaksi