1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Varkaus siirtynyt koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen: uimahalli ja nuorisotila suljetaan kolmeksi viikoksi

Varkaudessa suositellaan, että yli 20 ihmisen yleisötilaisuuksia, yleisiä kokouksia tai yksityisiäkään kokoontumisia ei järjestettäisi.

koronavirus
Varkauden Kauppakatua.
Varkaudessa kaikkia tuoreita korona-altistumisketjuja ei ole saatu selvitettyä. Arkistokuva. Toni Pitkänen / Yle

Varkaudessa suljetaan uimahalli ja nuorisotila keskiviikosta alkaen. Myös kaupungin tiloissa järjestettäviä yli 18-vuotiaiden liikuntaharrastuksia suositellaan tauotettavan.

Epidemiatilanne on Varkaudessa vaikeutunut viimeisen kahden viikon aikana, ja kaikkia tuoreita korona-altistumisketjuja ei ole saatu selvitettyä.

– Joidenkin koronaan sairastuneiden kohdalla on tarvittu myös sairaalahoitoa, toteaa vt. sosiaali- ja terveysjohtaja Reetta Kettunen.

Kettunen kertoo, että korona-altistumiset eivät tiettävästi ole tulleet Pieksämäeltä, jossa Valona-vanhuspalveluyksikössä on todettu useita tartuntoja.

– Meillä on täällä eri altistumis- ja tartuntaketjut. Ensimmäiset tartunnat ovat lähtöisin Oulusta Stora Enson tehtaan altistumisketjusta.

Museoiden ja kirjastojen toiminta jatkuu nykyisellään.

Kasvomaskeja suositellaan käytettävän aina kotoa poistuessa

Varkaudessa suositellaan nyt, että yli 20 ihmisen kokoontumisia ei järjestettäisi. Suositus koskee niin yleisötilaisuuksia, yleisiä kokouksia kuin yksityisiä kokoontumisia.

Varkaudessa on jo entuudestaan voimassa perustason epidemiatilannetta laajempi maskisuositus. Kasvomaskeja suositellaan käytettävän kotoa poistuessa ja julkisissa tiloissa liikkuessa.

Myös varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen työntekijät käyttävät maskeja. Lisäksi yläkoululaisille on jaettu kasvomaskeja.

Suositukset ja tilojen sulkemiset ovat Varkaudessa voimassa 11. tammikuuta saakka.

Lue seuraavaksi