1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. raitioliikenne

Tredu sai luvan kouluttaa raitiovaununkuljettajia – oppisopimuskoulutus alkaa tammikuussa

Kuskeja tarvitaan jo kohta, sillä kaupallinen koeliikenne Tampereen ratikoilla alkaa huhtikuussa.

raitioliikenne
Tampereen ratikka Hervannan varikolla.
Antti Eintola / Yle

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu on saanut opetus- ja kulttuuriministeriöltä luvan järjestää ratikkakuskien koulutusta ensi tammikuusta alkaen.

Raitiovaununkuljettajakoulutus alkaa tammikuun puolivälin tienoilla, Tredu kertoo tiedotteessa. Oppisopimuskoulutus kestää 24 viikkoa. Tammi-elokuun aikana koulutetaan neljä ryhmää, joista kuhunkin valitaan 16–17 opiskelijaa.

Tampereen raitiotieliikenne alkaa ensi vuoden elokuussa, mutta kaupallista koeliikennettä käynnistetään jo huhtikuun alussa.

Koulutuksen aloitukseen on Tredussa valmistauduttu pätevöitymällä raitiovaunun ajo-opetukseen sekä materiaalin rakentamiseen.

Aiemmin Suomessa on järjestetty koulutusta vain Helsingissä Helsingin kaupunkiraideliikenteen tarpeisiin. Tampereella ratainfra, liikenteenohjaus ja käyttöönotettava kalusto poikkeavat merkittävästi pääkaupungin vastaavista.

Tredu vastaa kuljettajakoulutuksesta, mutta koulutuksen sisältöä ja toteutusta suunnitellaan tiiviissä yhteistyössä VR Groupin ja Tampereen Raitiotie Oy:n kanssa, Tredu kertoo.

Lue myös:

Tampereen ratikoihin haetaan nyt testimatkustajia

Tampereen ratikkakuskien haku aukesi nyt – 65 saa paikan

VR haluaa ajaa Tampereen ratikkaa ja lupaa pysyä aikataulussa

Lue seuraavaksi