1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Terrafamen teollisuusalueella Sotkamossa koronatartunta ja paljon altistuneita – usean yrityksen työntekijöitä testataan

Ulkopaikkakuntalaisella työntekijällä on todettu tänään koronavirustartunta, jolle voi olla altistunut useita kymmeniä henkilöitä.

Terrafame ja Kainuun sote kartoittavat altistuneita. Arkistokuva. Kuva: Jarmo Nuotio / Yle

Voit kuunnella tämän jutun myös koneäänen lukemana. Koneääni lukee osan Ylen verkkojutuista 14.–18.12.2020. Kerro mielipiteesi koneäänen ja audiouutisten toiminnasta täällä (siirryt toiseen palveluun) ja lue lisää kokeilusta täällä.

Tämä audio on puhesyntetisaattorin tekemä, ja se perustuu Ylen verkkopalvelussa julkaistuun artikkeliin.

Terrafamen teollisuusalueella Sotkamossa on todettu koronatartunta ja laajoja altistumisia. Teollisuusalueen ulkopaikkakuntalaisella työntekijällä on todettu tiistaina 15.12. koronavirustartunta, jolle on mahdollisesti altistunut useita kymmeniä henkilöitä.

Henkilö on ollut todennäköisesti tartuttava jo 8.12. alkaen. Tartuntaan liittyy laaja tartuntaketjujen riski, joten Kainuun sote ja Terrafame käynnistävät altistuneiden kartoittamisen ja testaamisen.

Koronatestausta tehdään nyt ensivaiheessa 8.–11.12. ja 14.12. alueella toimineiden yritysten työntekijöihin eli Porin Teollisuusputken, Heavy Installationin, Oulun Hitsauspalveluiden ja Parpalan työntekijöihin.

– Näiden yritysten työntekijät ovat toimineet itsenäisesti asennustehtävissä. He ovat olleet mahdollisesti tekemisissä tartunnan saaneen kanssa, sanoo Terrafamen kestävän kehityksen johtaja Veli-Matti Hilla.

Erityisesti Terrafamen teollisuusalueen pääruokalassa 8.–11.12. ja 14.12. klo 8–9, 12–12.30 ja 14.30–14.45 käyneitä tai yllä mainittujen yritysten kanssa työskennelleitä kehotetaan koronatestiin matalalla kynnyksellä.

– Vuorokauden päästä olemme viisaampia tarkoista määristä, sanoo Kainuun soten pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari.

Kainuun sote pyytää myös muita tartunnalle mahdollisesti altistuneita hakeutumaan koronatestiin, jos oireita ilmenee. Koukkarin mukaan on mahdollista, että tartunnat ovat levinneet myös muille paikkakunnille.

– Kun otetaan huomioon, että Terrafamella on töissä ihmisiä ympäri Suomen, niin leviäminen on mahdollista.