Hyppää sisältöön

Oulun torialueelle on suunniteltu satojen miljoonien eurojen investoinnit – kauppakamarin toimitusjohtaja luottavainen: "Kyllä ne toteutuvat"

Torinrannan liepeille rakentuu kaksi hotellia ja kylpylämaailma.

Torinrannan alue kiinnostaa matkailun ja palveluiden tarjoajia. Kuva: Paulus Markkula / Yle

Voit kuunnella tämän jutun myös koneäänen lukemana. Koneääni lukee osan Ylen verkkojutuista 14.–18.12.2020. Kerro mielipiteesi koneäänen ja audiouutisten toiminnasta täällä (siirryt toiseen palveluun) ja lue lisää kokeilusta täällä.

Tämä audio on puhesyntetisaattorin tekemä, ja se perustuu Ylen verkkopalvelussa julkaistuun artikkeliin

Mikäli Oulun torinrannan liepeille suunnitellut hankkeet toteutuvat, rakentuu kauppatorin ympärille kaksi hotellia ja kylpylämaailma.

Oulun torinrannan alue kiinnostaa matkailun ja palveluiden tarjoajia. Korona on hidastanut hankkeita, mutta yhtä hotellia rakennetaan jo, ja toinen suunniteltu hotelli olisi jopa 22-kerroksinen. Tämän lisäksi kylpylämaailma odottaa toteuttamista. Taloudellisesti puhutaan todella suurista investoinneista.

– Yhteensä tälle alueelle on 300 miljoonan euron investoinnit tulossa. Yksityistä rahaa laitetaan ja toivotaan, että sitä kautta saadaan tämän surulliseksi muodostuvan matkailuvuoden jälkeen uutta vauhtia tällekin alueelle. Kyllä ne kaikki toteutuvat aikanaan, sanoo Oulun kauppakamari toimitusjohtaja Jari P. Tuovinen.

Ensimmäisenä valmistuu Torihotelli kauppahallin viereen. Valmista pitäisi olla ensi vuoden lopulla. Suuriin suunnitelmiin suhtaudutaan varsin vaihtelevin mielin. Oululainen Tuire Mankinen toivoo vireää torialuetta.

– Tietenkin Oulun kauppatori ja kauppahalli on vanhaa ja arvokasta aluetta. Toivoisin, että se säilyy ja pysyy virkeänä ja yrittäjät täällä pärjää ja asiakkaita riittää.

Vähempikin olisi riittänyt, tuumii oululainen Ari Hummasti.

– Tuohon tulee kaiketi semmoinen valtavan kokoinen hotelli, olisi riittänyt aivan kevyesti pienempikin. Rahalla saa ja hevosella pääsee, niinhän ne sanoo.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.