Hyppää sisältöön

Yleisötilaisuus verkossa: hämeenlinnalaiset tuntuvat hyväksyvän Hämeensaaren suuret suunnitelmat

Hämeenlinnan kaupungin netissä järjestämässä yleisötilaisuudessa tuli kysymyksiä, mutta vähän kielteistä kritiikkiä.

Tältä näyttää tulevaisuuden Hämeensaari kehittäjäryhmän visiossa. Hämeensaaren alue on Hämeenlinnan käyntikortti kaupunkiin tuleville. Kuva: PES-Arkkitehdit Oy

Hämeenlinna suunnittelee ydinkeskustan eteläpuolelle Hämeensaareen suurta asuin- ja liikealuetta, jonka yhtenä maamerkkinä on monitoimiareena. Keskiviikkona nähtäville tulevan asemakaavaehdotuksen mukaan alueelle tulee asuntoja vähintään 2 600 asukkaalle.

Paljon keskustelua aiemmin herättänyt monitoimiareena pitää sisällään jäähallin, jonne tulee alustavien suunnitelmien mukaan 5 000–5 500 katsomopaikkaa. Areena pyritään tekemään monikäyttöiseksi. Suurissa yleisötilaisuuksissa, esimerkiksi konserteissa, katsojia voi olla yli 6 000.

Avoimessa nettitilaisuudessa oli mukana joitain kymmeniä kiinnostuneita. Kaupunkilaiset kyselivät puurakentamisen mahdollisuuksista ja parkkipaikkojen määristä, mutta kielteistä kritiikkiä esitti vain hämeenlinnalainen Marja Ruuskanen.

– Miksi alueelle rakennetaan niin massiivista rakentamista, korkeita taloja ja jäähalli? Nyt näyttää, että alue on pelkkää laatikkoa ja se näyttää kamalalta.

Aluetta suunnittelevilla Hämeenlinnan kaupungin viranomaisilla oli vastaus valmiina. Maankäytön suunnittelujohtaja Niklas Lähteenmäki korosti, että alueesta oli alun perinkin tarkoitus tehdä kaupunkimainen, tiivis alue.

– Me suunnittelemme aluetta, jossa on kaikkein arvokkain maa ja se kannattaa käyttää taiten.

Lisäksi uimahallin käyttäjien pysäköinnin maksullisuus tuli keskustelussa esiin. Pysäköinnin hintoja ei ratkaista kaavoituksella, tilaisuudessa muistutettiin.