Hyppää sisältöön

Pori jatkaa kaupungin tilojen käyttörajoituksia – Liisantorin tekojääradalle sadan luistelijan yläraja

Pori jatkaa koronarajoituksia 10. tammikuuta saakka.

Luistelijoita tekojäällä Porissa. Kuva: Päivi Meritähti / Yle

Porin kaupunki jatkaa tilojensa käyttörajoituksia 10. tammikuuta saakka koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Rajoitukset säilyvät ennallaan, mutta Liisantorin sekä tekojääradan käytäntöihin tulee tarkennuksia.

Kaupungin ylläpitämillä tekojääradoilla otetaan käyttöön henkilörajoitukset, jotta riittävät turvaetäisyydet voidaan taata. Tarvittaessa kaupungin henkilöstö ohjeistaa toimimaan rajoitusten ja kenttien sääntöjen mukaisesti.

Urheilukeskuksen jäälle enintään 250 luistelijaa

Liisantorin tekojäälle otetaan enintään sata luistelijaa kerralla. Huoltorakennuksen pukutilat eivät ole luistelijoiden käytössä, kerrotaan kaupungin tiedotteessa. Luistelualueiden reunoille tuodaan lisää penkkejä luistinten pukemista ja riisumista varten.

Urheilukeskuksen tekojääradan yleisöluisteluvuoroille otetaan enintään 250 luistelijaa.

– Edellytämme kaikilta kävijöiltä vastuullista toimintaa niin tekojäällä kuin oheistiloissa. Kaikkia yli 15-vuotiaita suositellaan käyttämään kasvomaskia alueelle saapuessa ja alueelta poistuessa, sekä luistimia pukiessa ja riisuessa. Lisäksi maskia on käytettävä sisätiloissa. Käsien huolelliseen pesuun tulee kiinnittää erityistä huomiota. Muistetaan lisäksi huolehtia etäisyyksistä, sanoo liikunta- ja nuorisoyksikön päällikkö Petteri Lahti.

Kaupunki suosittelee matkustamisen rajoittamista

Porin kaupunki suosittelee kasvomaskin käyttöä julkisilla paikoilla sekä kaupungin toimipaikoissa kaikille yli 15-vuotiaille. Kasvomaskia suositellaan myös julkisessa liikenteessä sekä takseissa niin matkustajille kuin kuljettajille.

Lisäksi kaupunki suosittelee kaikkia noudattamaan yleisiä ohjeita turvaväleistä, käsihygieniasta sekä aivastus- ja yskimistavoista. Töihin, kouluun tai muihin julkisiin tiloihin ei tule mennä sairaana tai vähänkään oireisena.

Matkustamista ei suositella leviämisvaiheessa oleville alueille. Kokoontumisrajoituksissa tulee noudattaa Aluehallintoviraston määräyksiä.

Lue lisää: