1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. vapaaehtoistyö

Muutokset Salpausselän kisojen järjestämisessä on vaikuttanut vapaaehtoisten kartoittamiseen

Vapaaehtoisia on tarpeeksi, vaikka uusillekin vapaaehtoisille riittää hommia.

vapaaehtoistyö
Mäkihyppääjä kuvassa
Salppurin kisat pidetään 22.–24. tammikuuta. Vapaaehtoisia tarvitaan satoja, vaikka yleisöä ei todennäköisesti ole suorituksia seuraamassa. / arkistokuvaTomi Hänninen

Salpausselän kisojen vapaaehtoisia on kerätty syksyn aikana ja rekisteröimään osin uudestaan.

Aikaisemmin muun muassa yleisöpalvelujen uolen vapaaehtoisista vastasi organisaationa Lahti Events, kun Lahden Hiihtoseura hoiti loput vapaaehtoiset. Kun järjestämisvastuu siirtyi uudelle Salppuri Oy:lle, vapaaehtoisista otti täyden vastuun hiihtoseura. Tietosuoja-asetusta koskevan EU-direktiivin vuoksi rekisteriä ei ole voitu siirtää Eventsiltä Lahden Hiihtoseuralle.

Lahden Hiihtoseuran vapaaehtoiskoordinaattori Sari Virolaisen mukaan vapaaehtoisia on kuitenkin hyvin. Tammikuussa järjestettäviin kilpailuihin ei myydä yleisölippuja, jonka vuoksi vapaaehtoistarve on normaalia pienempi. Nyt Hiihtoseuralla on vuosi aikaa kartoittaa yleisövapaaehtoisten yhteystietoja.

Kuitenkin kaikille halukkaille riittää hommia: tulevissakin kisoissa vapaaehtoisia tarvitaan yli seitsemänsataa, kun yleensä vapaaehtoisia on ollut noin tuhat. Osa vapaaehtoisista saadaan oppilaitoksista, jotka hyödyntävät kokemusta opinnoissaan.

Virolainen kannustaa vapaaehtoisiksi haluavia ottamaan yhteyttä joulukuun puolella, mutta vakuuttaa, että myös viime hetkellä ilmoittautuneet otetaan mukaan talkoisiin, jos tehtäviä on vapaana.

Lue seuraavaksi