1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. rautatieliikenne

VR vähentää junavuoroja vähäisen kysynnän takia – vaikutuksia myös Vaasan ja Seinäjoen tarjontaan

Toiseksi eniten vuoroja vähennetään Tampere–Seinäjoki-väliltä. Heikennyksiä tulee myös Helsingin ja Vaasan välille.

rautatieliikenne
VR:n logo rautatieaseman seinässä.
Junavuorojen vähennykset osuvat pääosin arkipäiville, maanantain ja torstain välille.Vesa Moilanen / Lehtikuva

Uusimmat koronarajoitukset ovat vähentäneet junamatkustusta entisestään. VR tiedottaakin vähentävänsä junavuoroja heikon kysynnän vuoksi 11. tammikuuta alkaen.

Eniten kaukoliikenteen vuoroja vähennetään Helsingin ja Tampereen väliltä. Toiseksi eniten vuoroja vähennetään Tampere–Seinäjoki-väliltä.

Heikennyksiä tulee myös Helsingin ja Vaasan välille, jonka tarjontaan tulee muutoksen myötä pisimmillään noin kuuden tunnin välit molempiin suuntiin. Myös Helsinki–Turku- ja Helsinki–Kouvola-välien junavuoroja vähennetään.

Kysynnän parantuessa vuoroja tuodaan takaisin liikenteeseen jopa viikon varoajalla. Tilannetta arvioidaan datan avulla viikoittain.

– Koronarajoitukset ovat osuneet erityisen pahasti arkipäivien työmatkaliikenteeseen. Ennusteidemme mukaan sama kehitys jatkuu alkuvuonna pääkaupunkiseutua koskevien rajoitusten pidentämisen myötä, toteaa VR:n tiedotteessa matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola.

Vuorojen vähennykset osuvat pääosin arkipäiville, maanantain ja torstain välille. Vähennykset eivät koske yöjunaliikennettä, Etelä-Suomen taajamaliikennettä tai kiskobusseja.

Lue seuraavaksi