1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. robotit

Hämeen ammattikorkeakoulun tutkintoihin voi jatkossa sisällyttää Riihimäen lukion robotiikan opintokokonaisuuden

Sisällyttäminen on yksi keino sujuvoittaa toisen ja kolmannen asteen välistä nivelvaihetta.

robotit
Robotiikkaopetusta Riihimäellä
Riihimäen kaupunki tarjoaa ainoana kuntana Suomessa varhaiskasvatus- ja opetussuunnitelmiin perustuvaa robotiikkaopetusta päiväkodista lukion loppuun saakka.Timo Leponiemi / Yle

Riihimäen lukiossa alkaa syksyllä 2021 robotiikan opintokokonaisuus, joka on mahdollista sisällyttää osaksi korkeakouluopintoja Hämeen ammattikorkeakoulussa.

Opinnot sisällytetään tutkintoon niin sanottuina AHOT-opintoina. AHOT tarkoittaa aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistamista ja tunnustamista.

Riihimäen lukion robotiikan opintokokonaisuus on suuruudeltaan 15 opintopistettä. Kyseisen kokonaisuuden voi sisällyttää osaksi mitä tahansa HAMK:n ammattikorkeakoulututkintoa. Myös yksittäisiä opintojaksoja voidaan hyväksilukea.

Robotiikkakampuksen kehittämisjohtaja Esa Santakallio kertoo Riihimäen tiedotteessa, että opiskelijoille mahdollisuus on valtakunnallisesti katsottuna poikkeuksellisen laaja.

– Muualla Suomessa robotiikkaopintoja saa hyväksiluettua joitakin opintopisteitä, mutta missään muualla ei ole tarjolla kokonaista opintokokonaisuutta.

Opiskelija saa mahdollisuuden miettiä korkeakouluopintoja jo lukiossa

Robotiikkaopintojen hyväksilukeminen HAMK:ssa tarjoaa Riihimäen lukion opiskelijoille mahdollisuuden jo lukio-opintoja suunnitellessa miettiä omaa polkuaan korkea-asteelle.

– HAMKin yhtenä strategisena tavoitteena on tiivistää yhteistyötä toisen asteen kanssa, ja lukio-opintojen ahotointi on yksi keino sujuvoittaa toisen ja kolmannen asteen välistä nivelvaihetta, kertoo HAMK:n koulutuksen kehittämispäällikkö Pirjo Kuisma tiedotteessa.

– Nyt opiskelijat voivat huomioida asian jo hakiessaan lukioon.

Riihimäen kaupunki tarjoaa ainoana kuntana Suomessa varhaiskasvatus- ja opetussuunnitelmiin perustuvaa robotiikkaopetusta päiväkodista lukion loppuun saakka. Robotiikka on myös yksi kaupungin strategian kärkihankkeista.

Robotiikkakampuksen projektipäällikkö Samu Ylönen kertoo tiedotteessa, että mahdollisuus sisällyttää robotiikkaopintoja osaksi korkeakouluopintoja on tärkeä virstanpylväs Riihimäen robotiikan opetuksessa.

– Ennen kaikkea tämä on hieno tilaisuus opiskelijoillemme, ja olemme erittäin iloisia, että voimme sen heille nyt tarjota.

Lue seuraavaksi