Hyppää sisältöön

Jäikö joulukonsertti tänä vuonna väliin? Ei hätää, pääset tunnelmoimaan tuttuja lauluja Kajaanin perinteisessä konsertissa – katso tallenne

Kotikirkon pieni joulukonsertti sai alkunsa muusikkoporukan ideasta. Nyt se järjestetään 13. kerran, mutta poikkeuksellisesti verkossa.

 Seuraa perinteistä joulukonserttia Kajaanista aatonaattona kello 19 alkaen
Seuraa perinteistä joulukonserttia Kajaanista aatonaattona kello 19 alkaen

Monen suomalaisen joulu alkaa joulukonsertista. Niin myös Kajaanissa, missä on jo vuosia kokoonnuttu perinteisesti kuuntelemaan Kotikirkon pientä joulukonserttia.

Tänä vuonna yleisö ei kuitenkaan päässyt paikalle koronan takia, mutta konsertti näytettiin Ylen suorassa verkkolähetyksessä. Pääset katsomaan ja kuuntelemaan tallennetta klikkaamalla jutun pääkuvaa.

Joulukonsertissa esiintyvät muusikko Kalle Torniainen, saksofonia soittava Risto Oikarinen, kitaristi Kimmo Nissisen ja laulusta vastaavat Antti Matikainen sekä Henna-Mari Haikonen. Oskari Oikarinen piipahtaa parin kappaleen ajan mukana kokoonpanossa lyömäsoittimien takana.

Laulajista on ihana ajatus, että monet saavat tänä vuonna seurata Kotikirkon konsertin mahdollisesti ensimmäistä kertaa koskaan.

– Ihmiset läheltä ja kaukaa saavat saman mahdollisuuden, sanoo Henna-Mari Haikonen.

Pienen kotikirkon joulukonserttia vietetään tänä vuonna 13. kertaa. Antti Matikainen ja Kalle Torniainen ovat olleet yhtä kertaa lukuun ottamatta jokaisessa konsertissa.

Konserttiperinne alkoi aikoinaan joulun alla pidetyistä yhteisistä iltamista. Aluksi tekijät halusivat järjestää joulun alle sukulaisilleen ja kavereilleen tilaisuuden. He ajattelivat, että juuri ennen jouluaattoa järjestetty konsertti olisi oiva tapa rentoutua ja päästä joulun tunnelmaan.

Konsertti on muodostunut vuosien saatossa suosituksi ja siellä on käynyt paljon muitakin kuin muusikkojen läheisiä. Aikaisempina jouluina ihmiset ovat jonottaneet Kajaanin kirkon ulkopuolella.

Henna-Mari Haikosesta koko kirkon täyttävä, vieri viereen tiivistynyt yleisö on aikaisemmin luonut kaikille rauhaisan ja lämpimän tunnelman.

– Tänä vuonna yritän parhaani mukaan kuvitella vanhojen muistikuvien varassa sen saman näkymän.

Antti Matikainen vihjaa, että tänä vuonna kappalelistalla on muutamia hengellisiä lauluja sekä kaikki klassikot.

– Ja yksi uusi ralli, joka liittyy tähän aikaan. Mutta se jää vielä mysteeriksi.

Keskustelu on auki jouluaattoon kello 23:een asti. Kommentoi konserttia tai kerro vaikka oma suosikkijoululaulusi!