1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. lentoliikenne

Traficom: Kajaani–Helsinki-lentoreitille velvoitetaan lentoyhtiö huhti–joulukuun 2021 ajaksi

Velvoiteliikenteellä varmistetaan lentoyhteydet pääkaupunkiseudulle.

Finnair lentää Kajaanin-reittiä vielä maaliskuun loppuun asti. Arkistokuva. Kuva: Timo Sihvonen / Yle

Voit kuunnella tämän jutun myös koneäänen lukemana. Koneääni lukee osan Ylen verkkojutuista 14.–18.12.2020. Kerro mielipiteesi koneäänen ja audiouutisten toiminnasta täällä (siirryt toiseen palveluun) ja lue lisää kokeilusta täällä.

Tämä audio on puhesyntetisaattorin tekemä, ja se perustuu Ylen verkkopalvelussa julkaistuun artikkeliin.

Valtio velvoittaa lentoyhtiön lentämään Kajaanin ja Helsingin välistä lentoreittiä.

Lentovelvoite alkaa ensi huhtikuun alussa, jolloin Finnair lopettaa reitin lentämisen. Liikenne- ja viestintävirasto Traficom kertoo, että lentoreitin kilpailutus saattaa alkaa jo ensi viikolla.

– EU julkaisee ilmoituksen sen virallisessa lehdessä, jolloin virallinen tarjouspyyntöaika alkaa juoksemaan, ja Traficomin sivuilla julkaistaan tarjouspyyntömateriaali, sanoo Traficomin johtaja Pipsa Eklund.

Eklund kertoo, että he ovat saaneet yhteydenottoja lentoliikenteestä kiinnostuneilta operaattoreilta ja joukossa on potentiaalia.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on päättänyt julkisen palvelun velvoitteen asettamisesta viidelle kotimaan lentoreitille. Liikennöintivelvoite tulee ajalle 1.4.–31.12.2021 reiteille Helsingistä Joensuun, Jyväskylän, Kokkola-Pietarsaaren, Kemi-Tornion sekä Kajaanin lentoasemille.

Julkisen palvelun velvoitteella on tarkoitus varmistaa Helsingin ja näiden viiden alueen saavutettavuus nykytilanteessa. Traficom katsoo, että liikennöintivelvoite on välttämätön, jotta alueiden taloudellinen ja sosiaalinen kehitys voidaan turvata.