Hyppää sisältöön

Kerrostalon tuhopoltosta 4,5 vuotta vankeutta ja miljoonien vahingonkorvaukset – tuomittu: "Kun juon viinaa, niin vaan napsahtaa"

Oikeuden mukaan mies oli syyntakeinen.

Tulipalo sai valtakunnallista huomiota, koska savu vaikutti koko Tampereen keskustaan. Kuva: Mari Vesanummi / Yle

Vuonna 1991 syntynyt mies on tuomittu vankeustuomioon ja valtaviin vahingonkorvauksiin Tampereen Tuomiokirkonkadun palosta.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi miehen neljän vuoden ja kuuden kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen törkeästä tuhotyöstä.

Mielentilatutkimuksen perusteella mies oli teon aikana syyntakeinen.

Mies velvoitettiin korvaamaan valtavat vahingonkorvaukset, yhteensä runsaat 2,9 miljoonaa euroa. Pelkästään yhdelle vakuutusyhtiölle hänen pitää maksaa 2,45 miljoonaa euroa ja lisäksi korvauksia velvoitetaan maksamaan asukkaille.

Oikeuden mukaan mies sytytti tulipalon 20. maaliskuuta 2018 aamuyöllä Tuomiokirkonkatu 23:n kerrostalon ullakkotiloissa Tampereella.

Tulipalo levisi nopeasti laajalle ullakkokerroksessa ja talon katolle ennen kuin pelastuslaitos sai sammutettua tulipalon. Tapahtuma-aikaan kerrostalossa on ollut 66 henkilöä epäillyn lisäksi. Talossa on 64 asuinkäytössä olevaa huoneistoa ja seitsemän liikehuoneistoa.

Tulipalo sai valtakunnallista huomiota, koska savu vaikutti koko Tampereen keskustaan.

Tuomittu kertoi oikeudelle, ettei hänellä ole muistikuvia tilanteesta, että hän olisi sytyttänyt palon. Hänellä on muistikuva ullakkotilasta jostain sellaisesta, joka on kiinnittänyt hänen huomionsa varastotilan A-rapun puoleiseen osaan.

Aiemmin hän oli kuitenkin tunnustanut esitutkinnassa sytyttäneensä palon. Asiassa on käräjäoikeuden mukaan riidatonta, että vastaaja on esitutkinnassa kertonut sytyttäneensä jo aiemmin kaksi paloa.

– Varsinkin siinä vaiheessa, kun juon viinaa, niin vaan napsahtaa, hän kertoi tutkinnassa.

Tuomio ei ole lainvoimainen eli siitä voi valittaa hovioikeuteen.

Lue lisää:

.
.