1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kaukolämpö

Kaukolämpö katkaistaan Vaasan Alatorin alueelta ensi yönä korjaustöiden vuoksi

Lämmintä käyttövettä ei ole tarjolla iltayhdeksän ja aamuseitsemän välillä. Korjaustyöt hidastavat myös liikennettä Vaasanpuistikolla.

Kaukolämpöverkon vuotokohdan korjaustyöt hidastavat ajoittain liikennettä Vaasan ydinkeskustassa. Kuva: Anna Wikman / Yle

Vaasan keskustassa Vaasanpuistikolla korjataan parhaillaan kaukolämpöputkiston vuotokohtaa. Korjaustyöt kestävät torstaihin iltapäivään saakka ja hidastavat liikennettä etenkin ruuhka-aikoina.

Varsinaiset korjaustyöt tehdään yöllä, ja kaukolämpö suljetaan Alatorin alueelta iltayhdeksän ja aamuseitsemän väliseksi ajaksi. Sulku ei juuri tunnu lämmityksessä leudon sään vuoksi, mutta lämmintä käyttövettä ei tuona aikana tule.

– Vuoto ei ole suuri, mutta haluamme korjata sen nopeasti, ennen kuin se pahenee. Vuoto tuli ilmi normaalin kunnossapidon yhteydessä. Vuotokohta on nyt näkyvissä kaukolämpökaivossa. Linja tyhjätään illalla, ja hitsarit pääsevät yöksi töihin, selvittää Vaasan Sähkön kaukolämmön rakennuspääällikkö Jaakko Metsäranta.

Valmistelevat työt ovat pitkällä ja vuotokohdan korjaus tapahtuu myöhään keskiviikkoillalla ja ensi yön aikana. Kuva: Anna Wikman / Yle

Autoilijat toivotaan vaihtoehtoisille reiteille

Vaasan Sähkö on suunnitellut saavansa korjaus- ja viimeistelytyöt valmiiksi jo torstaina, ennen kuin iltapäivän ruuhka liikenteessä alkaa. Perjantai on vielä varapäivä, jos kaikki ei suju suunnitelmien mukaan.

Vaasanpuistikon korjaustöitä hankaloittaa vilkas liikenne. Haittaa on erityisesti Vaskiluodon suuntaan liikkuville.

Vasemmanpuoleinen kaista on suljettu Alatorin kohdalla noin 50 metrin matkalta korjaustöiden ajaksi. Liikenne ohjataan liikennemerkein ja opastein oikeanpuolista ajokaistaa korjauskohdan ohitse.

Tilapäinen liikennejärjestely ei aiheuta muutoksia käännyttäessä Vaasanpuistikolta Kauppapuistikon suuntaan.

– Toivomme tietysti, että autoilijat käyttäisivät vaihtoehtoisia reittejä, jos se on mahdollista, Jaakko Metsäranta toteaa.

Kaukolämpöverkostossa 10–15 vuotoa vuosittain

Vaasan Sähköllä on 246 kilometriä kaukolämpöverkkoa Vaasan keskustassa ja Mustasaaren Sepänkylässä. Vuosittain korjataan 10–15 vuotokohtaa.

– Tämä on nyt tänä vuonna 14. vuotokohta, joten keskiarvossa mennään.