Hyppää sisältöön

Tanskassa uusia koronarajoituksia voimaan tänään – Kööpenhaminassa yöllä viime hetken jouluruuhka

Ostoskeskukset suljetaan heti, tiukka koronasulku voimaan joulupäivänä. Rajoitukset voimassa ainakin 3. tammikuuta asti.

Ihmisiä jonottamassa koronatestiin Frederikshavnin kaupungissa. Kuva: Claus Bjørn Larsen / EPA

Tanskan uudet koronarajoitukset aiheuttivat eilisiltana ruuhkia ostoskeskuksissa ainakin Kööpenhaminan alueella, kertovat tanskalaiset tiedotusvälineet. Politiken-lehden mukaan (siirryt toiseen palveluun) paikka paikoin tilanne oli kaaottinen, kun ihmiset kiirehtivät viime hetken jouluostoksille. Pääministeri Mette Frederiksen ilmoitti illalla uusista rajoituksista.

Tanskan yleisradion DR:n mukaan jotkut tavaratalot ja ostoskeskukset Kööpenhaminassa pitivät ovensa auki keskiyöhön asti. Myös muualla Tanskassa kerrottiin pidennetyistä aukioloajoista.

Tiukka sulku alkaa joulupäivänä

Torstaista lähtien ostoskeskukset ja tavaratalot pysyvät kiinni ja joulupäivänä suljetaan kaikki muutkin kaupat, elintarvikeliikkeitä ja apteekkeja lukuunottamatta. Jo aiemmin ravintolat on suljettu ja vain ulosmyynti sallittu.

Uudenvuoden viettoon liittyviä rajoituksia vielä valmistellaan, mutta Frederiksen antoi eilen ymmärtää, että ainakin nykyiset rajoitukset jäävät voimaan.

– Ei voi ajatella, että annamme kaiken vaan mennä vuoden viimeisenä päivänä, pääministeri Frederiksen sanoi.

Tanska on asteittain tiukentanut koronarajoituksiaan, mutta tilanne on jatkanut heikentymistään.

Eilen Tanskassa rekisteröitiin 2992 uutta koronatartuntaa. Koronaan liittyviä kuolemantapauksia on yli 900. Euroopan tartuntatautiviraston ECDC:n mukaan koronan ilmaantuvuusluku Tanskassa on nyt yli 500 tapausta 100 000 asukasta kohden kahden viikon tarkastelujaksolla. Suomen osalta vastaava luku oli tiistaina 112.

.
.