Hyppää sisältöön

Uudet kuntoportaat saivat vihreää valoa Virolahdella – suunnitteilla kahdet 100-metriset portaat

Virojoen Lapinvuorelle ja Klamilan Lantviikinvuorelle suunnitellaan uusia kuntoportaita.

Kuntoportaiden tarkoituksena on parantaa Virojoen ja Klamilan kylien liikunta- ja virkistysmahdollisuuksia. Kuvituskuva. Kuva: Kalle Niskala / Yle

Uusien kuntoportaiden rakentaminen Virolahdelle on saanut kunnan hyväksynnän.

Kunnanhallitus hyväksyi keskiviikkona sopimuksen, jolla Virolahden kyläyhdistys vuokraa maksutta käyttöönsä alueet kaksia kuntoportaita varten.

Toiset kuntoportaat rakennetaan Virojoen Lapinvuorelle ja toiset Klamilan Lantviikinvuorelle. Tarkoituksena on parantaa Virojoen ja Klamilan kylien liikunta- ja virkistysmahdollisuuksia.

Kyläyhdistyksen mukaan liikuntapaikkojen tarve molemmissa kylissä on korostunut etenkin korona-aikana. Tällä hetkellä lähimmät kuntoportaat ovat Haminan Ruissalossa.

Kuntoportaiden lisäksi Lapinvuorelle on tarkoitus rakentaa taukopaikka nuotiopaikkoineen ja kotalaavuineen ja Lantviikinvuorelle näköalatasanne. Portaat toimivatkin sekä liikunta- että näköalapaikkana. Molemmilta portailta aukeaa näkymä kauas merelle, ja niiltä voi seurata lintujen arktista kevät- ja syysmuuttoa.

Sekä Lapinvuorelle että Lantviikinvuorelle suunnitellaan 100 metrin pituisia kuntoportaita. Portaiden on määrä valmistua joulukuuhun 2022 mennessä. Kuntoportaat ovat valmistuttuaan kuntalaisten vapaassa käytössä.

Kahdet kuntoportaat maksavat yhteensä hieman vajaat 205 000 euroa. Leader Sepra on myöntänyt hankkeelle rahoituksen, joka odottaa vielä Kaakkois-Suomen ely-keskuksen hyväksyntää.

Kuntoporrashankkeen taustalla on useita yhteistyötahoja ja -yhdistyksiä Virolahdelta.

Lue lisää:

.
.