1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. seurakunnat

Lahden seurakuntayhtymä karsii historiallisen paljon kiinteistöjään

Kymmenestä kohteesta luopuminen tuo 700 000 euron vuotuiset säästöt.

seurakunnat
Ristinkirkko Lahdessa.
Seurakuntayhtymän suunnitelmiin kuuluu myös investointeja: esimerkiksi Ristinkirkkoa aiotaan kunnostaa.Yle

Lahden yhteinen kirkkovaltuusto on päättänyt historiallisen mittavista kiinteistövähennyksistä. Kuuden vuoden mittaisessa toimenpidesuunnitelmassa Lahden seurakuntayhtymä luopuu kymmenestä kohteesta ja kaikkiaan noin 11 000 tilaneliöstä. Päätös tuo 700 000 euron vuotuisen säästön.

Ohjelman mukaan Kunnaksen seurakuntakodin, Kirkkokatu 7:n ja Upilan leirikeskuksen myynti aloitetaan välittömästi. Kuuden vuoden aikana seurakuntayhtymän on tarkoitus luopua myös Alirannasta, Arramajasta ja Metsäniemen majasta Nastolassa, Metsäpellon seurakuntakodista, Jalkarannan seurakuntakodista, Harjunalustan seurakuntakodista ja Liipolan seurakuntakeskuksesta.

Tarkoitus on kehittää samaan aikaan nykyisiä kohteita vastaamaan palvelutarpeita. Esimerkiksi Salpausselänkirkon ja Joutjärven kirkon toimintaa aiotaan kehittää, ja jo seuraavana vuonna Ristinkirkkoa kunnostetaan ja Mukkulan kirkon julkisivua korjataan.

Yhtymän vuodesta on tulossa selvästi ylijäämäinen, sillä kulut putosivat kun koronaepidemia aiheutti katkoja toiminnassa. Lopulta lomautusten vaikutus kirkollisverotuloihin oli odotettua pienemmät. Yhtymä sai valtiolta kustannustukea ja kirkkohallitukselta toiminta-avustusta.

Lue seuraavaksi