1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tuulipuistot

Ylitornion Raanujärven tuulipuiston kaavoituspäätöksestä on valitettu hallinto-oikeuteen

Valituksen tekijät vaativat päätöksen täytäntöönpanon kumoamista. Kunnanhallituksen mielestä valitukselle ei ole perusteita.

tuulipuistot
Vaarat, joiden laelle on suunniteltu Raanujärven tuulivoimapuiston tuulimyllyjä.
Alkujaan suunnitelmissa on ollut pystyttää Raanujärven alueelle sata voimalaa, muun muassa Puolustusvoimat on pitänyt suunnitelmaa mahdottomana.Pasi Peiponen / Yle

Ylitornion Raanujärven tuulipuistoa koskevasta kaavoituspäätöksestä on valitettu Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen. Valituksen on allekirjoittanut seitsemän henkilöä.

Valitus koskee kunnanhallituksen päätöksestä tehdyn oikaisuvaatimuksen tutkimatta jättämistä sekä itse päätöstä, jolla Ylitornion kunta viime lokakuussa hyväksyi Ylitornion Tuulivoima Oy:n aloitteen Honkavaara-Isovaara alueen kaavoittamisesta ja yva-valmistelun aloittamisesta. Valittajat pyytävät hallinto-oikeutta kieltämään päätöksen täytäntöönpanon.

Valituksen tehneiden mielestä kunnanhallitus teki väärin hyväksyessään aloitteen, koska se oli vajaat kaksi vuotta aiemmin jo kertaalleen hylännyt kyseisen yhtiön samanlaisen aloitteen. Allekirjoittaneiden mielestä kuntalaiset uskoivat päätöksen tuolloin olleen lopullinen.

Kunnanhallituksella ja valituksen tekijöillä on myös eri näkemys siitä, oliko kunnanhallituksella perusteita jättää päätöksestä tehty oikaisuvaatimus tutkimatta.

Kunnanhallituksen mielestä päätöksenteossa ei ole toimittu väärin, koska kunta on parin vuoden takaisen hylkäämispäätöksen jälkeen linjannut suhtautuvansa myönteisesti tuulivoimainvestointeihin.

Kunnanhallitus toteaa myös, ettei päätös ole kuntalain mukaan valituskelpoinen, koska kyseessä on asian valmisteluun liittyvä päätös

Lue myös:

Tuulivoimayhtiö alkaa kaavoittaa Ylitornion Raanujärveä, vaikka Puolustusvoimat kertaalleen hylkäsi hankkeen – "Olisi hyvä etsiä parempi paikka näille voimaloille"

Tuulivoimayhtiö aikoo pystyttää Etelä-Lappiin sata voimalaa – Raanujärven kyläläiset vastustavat kiihkeästi: "Kyllähän se on katastrofi"

Lue seuraavaksi