1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. joululaulut

Joulun musiikkitapahtumat pidetään koronatilanteen takia verkossa – seurakunta varoittaa huijareista

Esimerkiksi Kauneimmat joululaulut -tapahtumat on siirretty tänä vuonna verkkoon.

joululaulut
Lakeuden risti kauneimmat joululaulut 23.12.2016
Kauneimmat joululaulut -tapahtumat keräävät tavallisesti paljon väkeä kirkkoihin. Kuvituskuva.Hanne Leiwo/Yle

Joulun musiikkitapahtumia järjestetään verkon välityksellä koronaepidemian takia.

Esimerkiksi Kymi Sinfonietta järjestää tänään torstaina ilmaisen joulukonsertin, joka striimataan verkkoon. Konsertissa kuullaan perinteistä joulumusiikkia ja myös uudempia, kansainvälisiä joululauluja.

Kapellimestarina konsertissa toimii Esa Heikkilä ja laulusolisteina ovat kotkalaismuusikot Stella Christine ja Teemu Seppälä. Koronavirustilanteen vuoksi orkesterin kokoonpanoa on pienennetty, ja muusikot soittavat kahden metrin turvaväleillä toisistaan. Soittajat käyttävät mahdollisuuksien mukaan myös kasvomaskeja.

Kyseessä on ensimmäinen konsertti, jonka Kymi Sinfonietta järjestää verkon välityksellä. Konsertti alkaa kello 19 ja sitä pääsee seuraamaan tästä linkistä (siirryt toiseen palveluun).

Myös kauneimpia joululauluja lauletaan verkossa

Kotka-Kymin seurakunta järjestää tänään torstaina Kauneimmat joululaulut -tapahtuman verkossa. Tapahtuma alkaa kello 18, ja siihen pääsee mukaan seurakunnan verkkosivujen (siirryt toiseen palveluun) tai Facebook-sivun kautta.

Kouvolan seurakunnat puolestaan järjestää torstaina joululaulutapahtuman, joka lähetetään suorana seurakunnan Youtube-kanavan kautta. Säestäjänä tapahtumassa toimii nuorten aikuisten bändi. Tapahtumassa voi toivoa haluamiaan joululauluja Youtuben chatin kautta.

Perjantaina Kouvolan seurakunnat lähettää Youtubessa Nuorten House Bandin live-joululaulutapahtuman ja kauneimmat
joululaulut kanttori Risto Eskolan johdolla. Live-lähetys on suunnattu erityisesti nuorille. Oman laulutoiveensa voi lähettää lähetyksen aikana chatin kautta tai viestillä juontajalle.

Lauantaina 19. joulukuuta kauneimpia joululauluja lauletaan Anjalankosken seurakunnan Facebookissa ja Elimäen seurakunnan
Youtube-kanavalla.

Sunnuntaina 20. joulukuuta Kouvolan seurakuntien Youtube-kanavalla kuullaan gospelhenkisiä joululauluja Henna Niemisen johtaman Gospel-kuoron johdolla. Kauneimpia joululauluja voi laulaa myös joululauluja sisältävien jumalanpalvelusten lähetyksissä.

Joululaulutapahtumia järjestetään vielä joulun välipäivinäkin. Tapaninpäivänä kauneimpia joululauluja lauletaan Elimäen seurakunnan Youtube-sivuilla. Sunnuntaina 27.12. järjestetään Kauneimmat joululaulut -sanajumalanpalvelus Anjalankosken seurakunnan Facebook- ja Instagram-sivuilla.

Seurakunta varoittaa huijareista

Kouvolan seurakunnat kehottaa joululaulutapahtumien osallistuja olemaan varuillaan huijausyritysten varalta.

Seurakuntien ja Suomen Lähetysseuran verkossa järjestämiä joululaulutapahtumia on häiritty eri puolella Suomea. Rikolliset ovat tehneet verkkoon kymmeniä rinnakkaisia Kauneimmat Joululaulut -valetapahtumia, joiden tarkoitus on saada varomaton käyttäjä esimerkiksi antamaan luottokorttitietonsa vääriin käsiin.

Lue lisää: Huijarit häirinneet Kauneimmat joululaulut -verkkotapahtumia – Suomen lähetysseura tehnyt rikosilmoituksen valetapahtumista

Kouvolan seurakunnissa ei ole tähän mennessä havaittu huijausyrityksiä.

Seurakunta muistuttaa, että kaikki oikeat Kauneimmat joululaulut -tapahtumat ovat ilmaisia, eikä niiden katsomiseen koskaan vaadita luottokorttitietoja tai rekisteröitymistä. Keräyksiin osallistuminen on aina vapaaehtoista.

Lisää aiheesta:

Luottokorttirikolliset iskivät Kauneimmat joululaulut -nettitapahtumaan

Joululaulut helkkäävät etänä ja kirkonmenoja lähetetään Youtubessa – koronarajoitukset pakottavat seurakuntia jatkamaan digiloikkaa

Lue seuraavaksi