1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Muonio

Gordon Ramsay kuvasi Lapissa Muoniossa, Luostolla, Levillä ja Rovaniemellä – mukana 40 hengen kuvausryhmä

Kolmikko muun muassa sukeltaa Jerisjärven jään alla, paimentaa poroja Luostolla, saunoo Levillä ja päättää Lapin-matkansa joulupukin tapaamiseen Rovaniemelle.

Ohjelmassa myös puunhalausta. Gordon Ramsayta huvittaa Gino D'Acampon halaustyyli Kittilän Levin HaliPuu -yrityksen metsässä. Kuva: HaliPuu

Televisiosta tutun brittiläisen keittiömestari Gordon Ramsayn uutisoitiin hiljattain kuvanneen uutta tv-sarjaansa Lapissa. Tähän asti tarkat kuvauspaikat pidettiin salassa, mutta nyt ne ovat selvillä. Joulujaksoa kuvattiin Lapissa Muoniossa, Luostolla, Levillä ja Rovaniemellä.

Lapin elokuvakomission mukaan Gordon, Gino and Fred: Desperately Seeking Santa -joulujaksoa kuvattiin viiden päivän ajan. Kuvausryhmässä oli noin 40 henkilöä, kun mukaan lasketaan suomalaiset.

– Koronatilanteen vuoksi tuotanto noudatti tarkkaa, etukäteen laadittua terveysturvallisuussuunitelmaa. Tuotannossa oli mukana korona-asioihin perehtynyt terveys- ja turvallisuusvastaava, joka ohjeisti tuotantoa ja valvoi koronaturvallisuuden toteutumista kuvauksissa, elokuvakomissaari Kirsikka Paakkinen Lapin elokuvakomissiosta kertoo sähköpostitse.

Lapin elokuvakomissio auttoi tuotantoa löytämään alueelta palveluntarjoajia ja kuvauspaikkoja sekä antoi neuvoja.

Talviverkoilla kalastamista Muoniossa

Sarjaa kuvattiin 23. marraskuuta Muonion Jerisjärvellä. Sarjan tuotantoryhmä saapui järvelle kuvaamaan talviverkoilla kalastamista ja siian loimuttamista nuotiolla. Tämä tapahtui ohjelmapalveluyrittäjä ja perinnekalastaja Jari Rossin johdolla hänen ollessaan roolihahmossaan Shamaanina.

Gordon Ramsayn tähdittämää Gordon, Gino and Fred: the Roadtrip -nimistä sarjaa kuvattiin 23. marraskuuta Muoniossa. Kuva: Jari Rossi

– Jo vuosisatoja sitten Rooman paavi ja Ranskan hovi söivät Jerisjärven kalaa. Niinpä on tosi hienoa, että se maistuu maailmaankuululle keittiömestarillekin, Rossi kertoo tiedotteessa.

Talvikalastusta ja shamaania ei kuitenkaan nähty joulujaksossa.

– En todellakaan tiedä koska se meillä kuvattu osio tulee ulos, vai tuleeko ollenkaan. Kaikesta huolimatta meillä oli oikein hauskaa tuon kolmikon kanssa. Vaikka tuota pätkää ei koskaan esitettäisi, ei se poista sitä tosiasiaa että he täällä kävivät ja kaiken kaikkiaan toista tuntia sitä meidän puuhailua kuvattiin. Uskoisin että he ilmoittavat minulle jos ohjelma tulee ulos ja ajankohdan myös, Rossi kertoo Ylelle.

Ramsayn lisäksi ohjelmassa esiintyvät italialainen Gino D'Acambo ja ranskalainen Fred Sirieix.

Tuotantoryhmä kuvauspaikalla oli monilukuinen.

– Pienelle pihalle nousi iso teltta lämmittelyä ja ruokailua varten. Yhteensä ihmisiä hääräsi pimeässä pihapiirissä yli 25. Koronan takia järjestelyt olivat hyvin tarkat, tiedotteessa kerrotaan.

Kuvauksia Muoniossa. Kuva: Jari Rossi

Alkutalven lumitilanne on ollut Muoniossa haastava, mutta juuri ennen kuvausryhmän saapumista lunta satoi sen verran, että pihapiiri sai lumikerroksen. Jäätä oli ehtinyt muodostua järvelle 15 senttimetriä.

Ohjelman jaksossa kolmikko muun muassa sukeltaa jään alla Jerisjärvellä, paimentaa poroja Luostolla, saunoo Levillä ja päättää Lapin-matkansa joulupukin tapaamiseen Rovaniemelle. Ramsayn ja kumppaneiden joulujakso on katsottavissa Youtubessa (siirryt toiseen palveluun).