1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Korisliiga

Janne Koskimiehelle pitkä jatkosopimus Karhu Basketin päävalmentajana – Korisliiga jatkuu vasta tammikuussa?

32-vuotias päävalmentaja solmi kolmen vuoden jatkosopimuksen hallitsevan Suomen mestarin kanssa.

Korisliiga
Janne Koskimies
Janne Koskimies vastaa myös seuraavat kolme kautta Karhu Basketin valmennuksesta. Marko Tuominiemi / AOP

Kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanut Kauhajoen Karhu Basket kertoo solmineensa kolmen vuoden jatkosopimuksen päävalmentaja Janne Koskimiehen kanssa.

Koskimies saapui Kauhajoelle jo vuonna 2017, tuolloin Jussi Laakson apuvalmentajaksi. Nyt meneillään on Koskimiehen toinen kausi oranssipaitojen päävalmentajana.

– Olen innoissani uudesta sopimuksesta ja tiedostan varsinkin näinä aikoina, miten onnellisessa asemassa olen, kun seurajohto katsoo minun olevan edelleen oikea henkilö jatkamaan joukkueen valmentajana, Koskimies kiittelee Karhu Basketin verkkosivuilla.

Koskimies on toiminut päävalmentaja 51 Korisliigan ottelussa. Voittoja on tullut 39 ja tappioon on päättynyt 12 kamppailua.

Areena mahdollistaa kehityksen

Turussa koripallo-oppinsa saanut valmentaja kehuu, ettei Kauhajoella olla lopetettu tavoitteita jatkuvasta kehityksestä, vaikka kaksi mestaruutta onkin tullut plakkariin.

– Olen viimeksi tällä viikolla päässyt suunnittelemaan yhdessä arkkitehdin kanssa millaiset pukuhuoneet, kuntosalit ja valmentajien työtilat joukkueelle rakennetaan uuteen areenaan. Tämä ei ole ihan arkipäivää suomalaisen koripallojoukkueen valmentajalle.

Karhu Basket julkaisi viime viikolla suunnitelmat oman areenan rakentamisesta. Noin 7 miljoonan euron hankkeen rakennustyöt on tarkoitus aloittaa ensi kesänä.

– Areena tulee olemaan kova juttu, mutta tarvitsemme myös hyvän joukkueen ja sille parhaan mahdollisen valmentajan, jotta kehitys kehittyy joka osa-alueella, puheenjohtaja Vesa Ojala linjaa.

Karhu Basketin tiedotteessa kerrotaan myös, että Korisliigan keskiviikkoisessa seurakokouksessa päätettiin, että pelit jatkuvat vasta ensi vuoden puolella 6. tammikuuta. Koronatilanteen takia pysähdyksissä oleva kausi keskeytyi 2. joulukuuta, joten näin edessä olisi yli kuukauden tauko peleistä.

Lue myös:

Karhu Basket saa oman kotiluolan Kauhajoelle – monitoimihallissa tilat 2300 katsojalle tai 3600 konserttivieraalle

Lue seuraavaksi