Hyppää sisältöön

Lapin kirjasto aloittaa palauttamattomien lainojen laskutuksen

Jos myöhästynyttä aineistoa ei palauta tämän vuoden puolella, lähetetään tammikuussa laskun, jonka summa riippuu palauttamatta jääneen aineiston arvosta.

Lapin kirjasto aloittaa palauttamattomien lainojen laskutuksen tammikuussa 2021. Kuva: YLE / Matti Konttinen

Lapin kirjasto aloittaa palauttamattomien lainojen laskutuksen tammikuussa 2021. Nyt onkin viimeistään hyvä aika tarkastaa kirjahyllyt ja palauttaa lainatut aineistot, sillä palauttamattomat lainat, joiden eräpäivästä on yli 30 päivää, voi palauttaa vuoden loppuun asti pelkkien palautuskehotus- tai myöhästymismaksujen hinnalla.

Jos myöhästynyttä aineistoa ei palauta tämän vuoden puolella, lähetetään tammikuussa laskun, jonka summa riippuu palauttamatta jääneen aineiston arvosta. Palauttamatta jääneestä aineistosta vastaa aina kirjastokortin haltija.

Kirjasto laskuttaa huoltajalta alle 15-vuotiaan lainat, joita ei ole palautettu. Sama koskee niiden henkilöiden lainoja, joille on määrätty huoltaja.

Jos lasku jää maksamatta, asia voi siirtyä perintätoimistolle, joka perii maksun aineistosta. Sen jälkeen lainaa ei voi enää palauttaa kirjastoon. Laskuun lisätään myös perintäkulut.

Lapin kirjastot on Pohjois-Suomen kaupungin- ja kunnankirjastojen muodostama seudullinen verkosto. Kirjastoilla on yhteinen asiakas- ja aineistorekisteri sekä kirjastojärjestelmä.

.
.