1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. yhteishaku

Tampereen yliopistoon tulee uusia hakutapoja – näyttöreitit avaavat tien neljään koulutukseen

Hakija voi päästä päästä sisään suorittamalla näyttöreitiksi valitun kurssin tai opintojakson.

yhteishaku
Tampereen yliopiston kyltti
Tampereen yliopistoon voi ensi keväänä pyrkiä uudella tavalla.Matias Väänänen / Yle

Tampereen yliopistoon voi ensi keväänä hakea kolmen näyttöreitin kautta neljään eri koulutukseen. Näyttöreitti on osa korkeakoulujen opiskelijavalintauudistusta ja uusi hakemisen vaihtoehto.

Matematiikan ja tilastollisen data-analyysin, tietojenkäsittelytieteiden, tietotekniikan ja yhteiskuntatutkimuksen opiskelijaksi voi hakea suorittamalla tietyin kriteerein opintojakson tai kurssin, joka on valittu näyttöreitiksi. Lisäksi voidaan edellyttää tietyn aineen arvosanaa ylioppilaskirjoituksissa.

Kaikkia hakutapoja käytettäessä on haettava haluamaansa opiskelupaikkaan kevään toisessa yhteishaussa 17.3–31.3.2021. Yhteishaku tapahtuu Opintopolku.fi -sivuston kautta.

Tampereen yliopistossa yhteiskuntatutkimukseen valitaan näyttöreitin perusteella 50 opiskelijaa ja todistuksen perusteella 51 opiskelijaa. Matematiikan ja tilastollisen data-analyysin opiskelijoiksi valitaan näyttöreitin perusteella 20 opiskelijaa. Tietojenkäsittelyn ja tietotekniikan opiskelijoiksi valitaan kaikki hakijat, jotka täyttävät hakuehdot.

Syksyllä opintojen alkaessa näyttöreitin kautta valituilla on jo suoritettuna näyttöreittijakson tuottamat opintopisteet.

Lue seuraavaksi