1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. lentoliikenne

Lentääkö Finnair jatkossakin Kajaanin ja Helsingin väliä? Yhtiö osallistunee lentoliikenteen tarjouskilpailuun

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom kertoo, että lentoreitin kilpailutus saattaa alkaa jo ensi viikolla.

lentoliikenne
Finnairin ATR-matkustajalentokone Jyväskylän lentoaseman platalla.
Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on päättänyt julkisen palvelun velvoitteen asettamisesta viidelle kotimaan lentoreitille. Kuvituskuva.Petri Aaltonen / Yle

Voit kuunnella tämän jutun myös koneäänen lukemana. Koneääni lukee osan Ylen verkkojutuista 14.–18.12.2020. Kerro mielipiteesi koneäänen ja audiouutisten toiminnasta täällä (siirryt toiseen palveluun) ja lue lisää kokeilusta täällä.

Tämä audio on puhesyntetisaattorin tekemä, ja se perustuu Ylen verkkopalvelussa julkaistuun artikkeliin.

Finnair osallistunee lentoliikenteen tarjouskilpailuun, joskaan yhtiö ei vielä tiedä, millaiset ehdot esimerkiksi Kajaani–Helsinki-lentoreitin ostoliikenteelle tarjouskilpailussa asetetaan.

Keskiviikkona Yle kertoi kuinka valtio velvoittaa lentoyhtiön lentämään Kajaanin ja Helsingin välistä lentoreittiä.

Liikennöintivelvoite tulee ajalle 1.4.–31.12.2021 reiteille Helsingistä Joensuun, Jyväskylän, Kokkola-Pietarsaaren, Kemi-Tornion sekä Kajaanin lentoasemille. Traficom kertoo, että minimimatkustajamäärä Kajaanin ja Helsingin välillä on 29, joka määrittää minimikonekoon.

Finnair kokee kalustonsa olevan hieman liian suurta näiden kaupunkien liikennevirtojen lentämiseen. Yhtiö tekee arviot ja päätökset tarjouskilpailuun osallistumisesta kilpailutuksen ehtojen julkaisun jälkeen.

Lentovelvoite alkaa ensi huhtikuun alussa, jolloin Finnair lopettaa reitin lentämisen. Liikenne- ja viestintävirasto Traficom kertoo, että lentoreitin kilpailutus saattaa alkaa jo ensi viikolla.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Lue seuraavaksi