Hyppää sisältöön

Koronarajoitukset jatkuvat Kouvolassa – uimahallit pysyvät kiinni, etäopetus jatkuu lukioissa ja ammattiopistossa

Alueellinen koronakoordinaatioryhmä on suositellut rajoitusten jatkamista.

Uimahalliin pääsee tämänhetkisen tiedon mukaan aikaisintaan tammikuun 10. päivän jälkeen. Arkistokuva on Kuusankosken uimahallista. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle

Koronaviruksen leviämisvaiheen rajoitukset jatkuvat Kouvolassa 10. tammikuuta asti.

Kaupungin valmiusryhmä päätti asiasta torstaiaamuna alueellisen koronakoordinaatioryhmän suosituksen mukaisesti.

Rajoitusten jatkuminen tarkoittaa sitä, että uimahallit ja muut liikuntapaikat pysyvät suljettuna. Kirjastoista voi lainata aineistoa, mutta lehtisalit ja muut oleskelutilat pysyvät kiinni.

Lukiot ja ammattiopisto jatkavat etäopetuksessa 10. tammikuuta asti. Perusopetusta pyritään jatkamaan joululoman jälkeen lähiopetuksena. Lasten ja nuorten harrasteryhmien toiminta pyritään käynnistämään 10. tammikuuta jälkeen, jos koronatilanne sen mahdollistaa.

Kouvolan turvallisuuspäällikkö Johanna Franzén kehottaa kouvolalaisia minimoimaan vapaa-ajan kohtaktit, jotta tartuntamäärää saadaan laskettua. Suurin osa tartunnoista leviää lähipiirin tapaamisissa, joten joulun aikaa pitäisi viettää mahdollisimman pienellä porukalla.

– Julkisten paikkojen rajoitukset eivät yksinään riitä, jos ihmiset tapaavat toisiaan turvaohjeista välittämättä omissa kodeissaan ja muissa yksityistilaisuuksissa, Franzén sanoo kaupungin tiedotteessa.

Lue myös:

.
.