1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Emmanuel Macron

Ranskan presidentti Macronilla koronavirus – presidentin kanslia: tartunta "hyvin todennäköisesti" viime viikon huippukokouksesta

Monet Ranskan presidentin tavanneet eurooppalaiset huippupoliitikot joutuvat olemaan eristyksissä saadakseen tiedon, ovako sairastuneet.

Emmanuel Macron
Emmanuel Macron ja  Antonio Costa vilkuttavat Élysée-palatsin portailla.
Ranskan presidentti Emmanuel Macron ja Portugalin pääministeri Antonio Costa tapasivat Pariisissa keskiviikkona.Ian Langsdon / EPA

Ranskan presidentillä Emmanuel Macronilla on todettu koronavirustartunta. Hän jää maan koronaohjeistuksen mukaisesti seitsemäksi vuorokaudeksi eristykseen.

Toistaiseksi ei tiedetä varmasti, mistä Macron itse oli saanut tartunnan.

Ranskan presidentin kanslia kuitenkin ilmoitti torstai-iltana, että Macron on "hyvin todennäköisesti" saanut tartunnan Eurooppa-neuvoston kokouksessa. EU:n maiden johtajat osallistuivat huippukokoukseen viime viikon torstaina ja perjantaina.

Macronin kerrotaan olevan edelleen työkykyinen. Hän jatkaa virkatoimiensa suorittamista etätyönä. Suunnitellut matkat peruuntuvat. Macron oli suunnitellut vierailevansa lähipäivinä Libanonissa.

Hänen tilastaan ei ole annettu tarkempia tietoja. Presidentille tehtiin koronatesti, kun hänellä oli "mahdollisia koronan ensi oireita".

Presidentin lähipiiriä tutkitaan nyt mahdollisten jatkotartuntojen varalta.

Presidentin kanssa työskennellyt pääministeri Jean Castex ilmoittaa myös jäävänsä karanteeniin varmuuden vuoksi.

Lisäksi Macronin hiljattain tavanneet Espanjan pääministeri Pedro Sanchez ja Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel jäävät karanteeniin.

Ranskassa on ollut voimassa tiukat rajoitustoimet, sillä koronavirus on aiheuttanut jo 59 300 kuolemantapausta. Hiljattain tiukimpia rajoituksia höllennettiin, mutta koko maassa on edelleen voimassa yöllinen ulkonaliikkumiskielto. Ravintolat, kahvilat, teatterit ja elokuvateatterit on toistaiseksi suljettu.

Uusimmat tiedot koronaviruksesta: Karaoke ja tanssiminen kielletty ravintoloissa, puoluejohtajat empivät maskipakkoa, Israel alkaa rokottaa työluvan omaavia palestiinalaisia

Lähteet: AFP, Reuters

Lue seuraavaksi