1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Kainuussa kielletään kuukauden ajaksi kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset

Määräys on voimassa ajalla 19.12.2020–18.1.2021, ja se koskee Kainuun alueen kaikkia kuntia.

koronavirus
Kalevala tiekyltissä Kuhmossa
Kainuuseen saavutaan juhlapyhien ajaksi eri puolilta Suomea myös alueilta, joissa koronaviruksen ilmaantuvuus on huomattavan korkea. Kuvituskuva.Jarmo Nuotio / Yle

Voit kuunnella tämän jutun myös koneäänen lukemana. Koneääni lukee osan Ylen verkkojutuista 14.–18.12.2020. Kerro mielipiteesi koneäänen ja audiouutisten toiminnasta täällä (siirryt toiseen palveluun) ja lue lisää kokeilusta täällä.

Tämä audio on puhesyntetisaattorin tekemä, ja se perustuu Ylen verkkopalvelussa julkaistuun artikkeliin.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto kieltää Kainuussa lauantaista alkaen tartuntatautilain nojalla kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset.

Määräys on voimassa ajalla 19.12.2020–18.1.2021, ja se koskee Kainuun alueen kaikkia kuntia.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu korkeintaan 20 henkilöä edellyttäen, että virusturvallisuus niissä voidaan varmistaa.

Vaikka Kainuussa ollaankin epidemian perustasolla, rajoitusmääräyksellä halutaan minimoida yleisötilaisuuksiin liittyvää yleisvaarallisen tartuntataudin leviämisen riskiä.

Kainuuseen saavutaan juhlapyhien ajaksi eri puolilta Suomea myös alueilta, joissa koronaviruksen ilmaantuvuus on huomattavan korkea. Joulun ja uudenvuoden aikaan on perinteisesti järjestetty isoja yleisötilaisuuksia, esimerkiksi ilotulituksia, joissa viruksen leviämisen riski on suuri.

Joukkoaltistumisten ja taudin leviämisen riski on erityisen suuri kaikissa tilanteissa, joissa suuri joukko ihmisiä kokoontuu ja voi päätyä lähikontaktiin keskenään.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Lue seuraavaksi