1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Kanta-Hämeessä kokoontumisrajoituksia jatketaan 10. tammikuuta asti

Kaikki yli kymmenen hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisä- ja ulkotiloissa on kielletty Kanta-Hämeessä.

koronavirus
Kanta-Hämeen keskussairaalan pääsisäänkäynti.
Päätös jatkaa kokoontumisrajoituksia, jotka ovat olleet maakunnassa voimassa joulukuun alusta. Arkistokuva Kanta-Hämeen keskussairaalasta.Ville Välimäki / Yle

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin alue on alueellisten koronakoordinaatioryhmien arvioiden mukaan edelleen koronaepidemian leviämisvaiheessa. Etelä-Suomen aluehallintovirasto jatkaa tämän vuoksi alueiden yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia koskevia rajoituksia 10.1.2021 asti. Kaikkia kokoontumisia on syytä välttää aina, kun se on mahdollista.

Kaikki yli kymmenen hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisä- ja ulkotiloissa on kielletty Kanta-Hämeessä. Päätös jatkaa kokoontumisrajoituksia, jotka ovat olleet maakunnassa voimassa joulukuun alusta.

Enintään 10 hengen kokoontumisia voi järjestää, mutta tällöinkin on noudatettava Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä.

Näistäkin tilaisuuksista tulisi aluehallintoviraston mukaan järjestää ainoastaan aivan välttämättömimmät kokoontumiset, kuten lakisääteiset ja sääntömääräiset yhtiöiden ja yhdistysten kokoukset. Kokouksia suositellaan järjestettäväksi etäyhteydellä aina, kun se on mahdollista.

Nykyisiä kokoontumisrajoituksia on avin mukaan välttämätöntä jatkaa, jotta tautitilanne voidaan saada hallintaan ja tartuntamäärät selkeään laskuun. Jos alueiden tautitilanne muuttuu merkittävästi, aluehallintovirasto voi tehdä uusia päätöksiä kokoontumisrajoituksista.

Kaikkia ylimääräisiä lähikontakteja tulisi välttää

Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös koskee yleisötilaisuuksia, kuten markkinoita, konsertteja, teatterinäytöksiä ja urheiluotteluja, joissa on yleisöä. Aluehallintoviraston toimivalta ei ulotu yksityisiin tilaisuuksiin, kuten illanviettoihin tai perhejuhliin, eikä normaaliin, jatkuvaluonteiseen palvelutoimintaan.

Myöskään viranomaisten kokoukset, kuten kunnanvaltuuston, -hallituksen ja lautakuntien kokoukset, eivät kuulu rajoitusten piiriin. Nämäkin suositellaan järjestettävän etäkokouksina.

Lue seuraavaksi