1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. MotoGP

Koronaepidemia aiheuttaa uusia järjestelyjä MotoGP:n Suomen osakilpailun lipunmyyntiin

Arvion mukaan tapahtumaan mahtuu kymmeniä tuhansia ihmisiä turvavälien kanssa.

Tapahtuma kestää Kymiringillä kolme päivää. Perjantaina yleisö voi tulla seuraamaan vapaita harjoituksia, lauantaina ajetaan aika-ajot ja sunnuntaina kilpaillaan MM-pisteistä. / arkistokuva Kuva: Mikko Ahmajärvi / Yle

Heinäkuussa Kymiringillä kisattavan Suomen osakilpailun lipunmyynti alkaa tänään porrastetusti. Ensin myyntiin laitetaan paikkoja seisomakatsomoista. Istumakatsomot avataan myyntiin myöhemmin, jos koronarajoitukset sen sallivat.

Heihin, jotka ovat aikaisemmin ostaneet lipu istumakatsomoon, otetaan myöhemmin yhteyttä paikkojen vahvistamiseksi. Jos istumakatsomopaikkoja ei pystytä tarjoamaan, lipun voi vaihtaa kuluitta seisomapaikaksi, ja lippuhinnan erotus maksetaan asiakkaalle takaisin. Vaihtoehtoisesti lipun voi myös palauttaa.

Myynnistä ja markkinoinnista vastaavalle Lahti Eventsille on vielä epävarmaa, millaiselle yleisömäärälle kisoja päästään Iitissä järjestämään. Lahti Eventsin projektijohtaja Markku Vihtilä arvioi, että turvavälien kanssa yleisömäärä pystyisi olemaan kymmeniä tuhansia, kun normaalisti alueella on ollut yhden päivän aikana yli 60 000. Viime kesänä tapahtuma oli koronan vuoksi peruttu kokonaan.

Kaksipyöräisten kuninkuusluokka MotoGP:n osakilpailu käydään ensi kesänä 9.–11. heinäkuuta.