1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. retkeily

Tampere haluaa retkeilyn ja luontoliikunnan edelläkävijäksi

Tarkoitus luoda paremmat mahdollisuudet varsinkin retkeilyyn, maastopyöräilyyn, polkujuoksuun ja melontaan.

retkeily
Opaskyltti Kintulammen retkeily- ja luonnonsuojelualueella.
Suosittu Kintulammin alue palkittiin vuoden 2020 retkikohteena.Miikka Varila / Yle

Tampereen kaupungille on tehty ensimmäinen retkeilyn kehitysohjelma. Tarkoitus luoda paremmat mahdollisuudet varsinkin retkeilyyn, maastopyöräilyyn, polkujuoksuun ja melontaan.

– Etenkin poikkeuksellisen vuoden 2020 aikana kaupunkilaiset ovat hakeneet lähiluonnosta ja retkeilykohteistamme niin lepoa kuin elämyksiäkin. Tavoitteena on, että retkeilypalveluita käytetään paikallisesti runsaasti ja että myös matkailijat löytävät Tampereen, sanoo apulaispormestari Jaakko Stenhäll tiedotteessa.

Tampere haluaa retkeilyn ja luontoliikunnan alueelliseksi edelläkävijäksi. Yksi kehitettävistä kohteista on Makkarajärvi-Viitastenperän seutu Hervannassa. Sen lähelle on tulossa asutusta, mikä lisää liikkumisen määrää ja vaatimuksia. Ohjaamaton retkeily alueella saattaisi aiheuttaa tarpeetonta luonnon kulumista sekä luvattomia tulipaikkoja ja omavaltaista reittien tekemistä.

Kaupungin mukaaan myös Kauppi-Niihamassa on nähtävissä samat kehitystarpeet. Tarkastelussa ovat myös seutureitit Tampereen kaupunkiseudulla, etenkin Teiskon Paarlahden alueen mahdollisuudet.

Retkeilyn kehitysohjelmassa arvioidaan, että ylläpito, suunnittelu ja toteutus kustantavat 250 000 euroa vuodessa. Asunto- ja kiiinteistölautakunta hyväksyi ohjelman 16.12.2020.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pirkanmaalla.

Lisää Pirkanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi