Hyppää sisältöön

AMK-opiskelijoiden terveydenhuoltoon tulee iso muutos – vaatii aktiivisuutta opiskelijoilta

Opiskelijat siirtyvät Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön asiakkaiksi, mutta tiedot eivät siirry automaattisesti.

Muutos koskee Tampereen ammattikorkeakoulun ja Poliisiammattikorkeakoulun opiskelijoita. Kuva: Marjut Suomi / Yle

Tampereen ammattikorkeakoulun ja Poliisiammattikorkeakoulun opiskeluterveydenhuolto muuttuu. Opiskelijat siirtyvät Tampereen kaupungin opiskeluterveydenhuollosta Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön palveluiden piiriin. Siirto tapahtuu vuoden vaihteessa.

Opiskelijoiden täytyy olla itse aktiivisia ja hakeutua vuoden alussa YTHS:n palveluihin. Opiskelijoiden tiedot tai tieto hoitosuhteesta eivät siirry Tampereen kaupungin opiskeluterveydenhuollosta YTHS:lle.

Tampereen ammattikorkeakouluihin ja Tampereen yliopistoon EU- ja ETA-maista, Sveitsistä, Australiasta ja Kanadan Quebecistä tulevien vaihto-opiskelijoiden terveydenhuollosta vastaa vuoden vaihteen jälkeen Tampereen kaupunki. Näistä maista Suomeen tulleet vaihto-opiskelijat ovat oikeutettuja saamaan terveydenhuollon palveluita julkisesta terveydenhuollosta. Opiskelijan tulee osoittaa, että hänellä on oikeus julkisen terveydenhuollon palveluihin.

Muut kuin edellä mainituista maista ja alueilta tulevat vaihto-opiskelijat eivät kuitenkaan kuulu jatkossakaan julkisen terveydenhuollon piiriin. Oppilaitokset tiedottavat näille vaihto-opiskelijoille terveydenhuoltoon liittyvistä asioista erikseen.