Hyppää sisältöön

Pienet kylät koristeltiin jäälyhdyin – katso, kuinka yli 2 000 lyhtyä valaisee pihoja ja kyläteitä

Tempauksella haluttiin muistuttaa kylien elinvoimasta ja kyläkoulun tärkeydestä.

Jäälyhtyjä Kiimingissä
Katso, miltä jäälyhdyt näyttivät ilmasta kuvattuna.

Yli 2 000 jäälyhtyä syttyi Oulun Kiimingissä lauantai-iltana, kun kolme kylää halusi muistuttaa alueensa elinvoimasta. Tempaukseen osallistui ihmisiä yli 150 perheestä Alakylästä, Haipuskylästä ja Tirinkylästä.

Alakylä, Haipuskylä ja Tirinkylä ovat kolme eri kylää, mutta kyläaktiivi Kerttu Heikkisen mukaan ne toimivat kuin olisivat yksi kylä. Yhteistyötä tehdään paljon. Kylissä on asukkaita yhteensä noin 3 000.

Jäälyhtytempauksella kyläläiset halusivat muistuttaa Oulun kaupunkia siitä, että kanta-Oulun laidalla on vireitä kyliä.

– Täällä on tekemisen meininki, Heikkinensanoo.

Lyhdyt loistivat usean kotipihan ja tien varressa vain yhden illan ajan, sillä lämmennyt sää ja vesisade sulattivat lyhdyt nopeasti.

Lyhdyt muistuttivat uudesta koulusta

Viikonlopun tempauksella haluttiin muistuttaa myös siitä, että Alakylä tarvitsee uuden koulun.

Alakylän koulun vanha puoli paloi viime kesänä, ja opetustilaa on jouduttu ottamaan liikuntasalista. Alakylän kouluun kuuluu myös Tirinkylän yksikkö, ja koulussa on oppilaita yhteensä noin 300.

– Koulu on todella tärkeä kylän sydän. Jos koulua ei ole, ei tänne tule ihmisiäkään, Alakylän koulun vanhempaintoimikunnassa kolmatta vuotta toimiva Karita Isola huomauttaa.

Kyläläisten pelkona oli, ettei palaneen koulurakennuksen tilalle saada uutta. Nyt valoa on kuitenkin näkyvissä, sillä Isolan mukaan Oulun kaupunginvaltuusto on myöntänyt koulun rakentamiselle suunnittelumäärärahaa.

Alakylän, Haipuskylän ja Tirinkylän jäälyhdyt syttyivät nyt ensimmäistä kertaa. Kyläläiset toivovat, että tempauksesta tulee uusi joulun ajan perinne kyläyhteisölle.

Keskustelu on auki 22.12 kello 23:een asti.

.
.