1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. YT-neuvottelut

Liperiläinen Mantsinen Group irtisanoo 11 ihmistä

Yt-neuvotteluja on käyty materiaalinkäsittelykoneet liiketoimintayksikössä ja hallinnossa. Irtisanottavista 9 työskentelee Ylämyllyllä.

YT-neuvottelut
Satamanosturi.
Mantsinen Group tunnetaan muun muassa satamanostureistaan. Mantsinen Group

Liperiläinen Mantsinen Group Oy on päätynyt yhteistoimintaneuvottelujen jälkeen irtisanomisiin.

Yhtiö irtisanoo Ylämyllyltä 9, ja Raumalta kaksi ihmistä. Yt-neuvotteluja on käyty yhtiön materiaalinkäsittelykoneet liiketoimintayksikössä ja yrityksen hallinnossa. Irtisanomiset kohdistuvat niin toimihenkilötehtäviin, kuin tuotantoon.

Irtisanomisten lisäksi yt-neuvotteluissa on sovittu myös mahdollisista lomautuksista, joita voi tulla eteen eri pituisina jaksoina ensi vuoden syyskuun loppuun saakka.

Päätös merkitsee sitä, että Mantsinen Group lopettaa Rauman pysyvän kokoonpanoitoiminnan ensi vuoden keväällä.

Markkinoiden epävarmuuden ja koronatilanteen aiheuttamien vaikeuksien vuoksi liiketoimintayksikön liikevaihto väheni tänä vuonna 15 prosenttia, vaikka sen piti kasvaa saman verran.

Materiaalinkäsittelykoneet ja halllinto on työllistänyt yhtiössä noin 180 ihmistä. Kaikkiaan konserni työllistää Suomessa ja Venäjällä noin 550 ihmistä.

– Toivomme, että rokotteet rakentavat markkinoille luottamusta tulevaisuudesta ja investointikauppa piristyy nopeasti. Viimeaikaiset uutiset antavat uskoa, että tilanne kääntyy parempaan suuntaan. Valitettavasti investointikaupassa on hidas sykli, joten palautumisemme tästä tilanteesta venynee vuodelle 2022 saakka, toteaa toimitusjohtaja Mia Mantsinen yhtiön tiedotteessa.

Lue seuraavaksi