1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Koronatyöryhmä tarkentaa Pohjois-Savon suosituksia – kasvomaski tarpeen myös yksityistapaamisissa

Työryhmä suosittaa rajaamaan kokoontumisten osallistujamäärän 20:een.

koronavirus
Sairaanhoitaja ottaa koronavirusnäytettä.
Koronatyöryhmä suosittaa myös aluehallintovirastoa ennakoimaan epidemiatilanteen kehittymistä. Arkistokuva. Sami Takkinen / Yle

Pohjois-Savon alueellinen koronatyöryhmä eli koronanyrkki on päättänyt tarkentaa sitä, missä tilanteissa kasvomaskeja suositellaan käytettävän.

Työryhmä suosittaa käyttämään kasvomaskia aina, kun lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista. Tämä koskee myös yksityisiä tapaamisia.

Alueellinen työryhmä suosittaa myös, että yli 20 ihmisen kokoontumisia ei järjestettäisi joulun ja vuodenvaihteen aikana Pohjois-Savossa.

Epidemia on Pohjois-Savossa edelleen perustasolla, mutta alueellinen työryhmä suosittaa myös aluehallintovirastoa ennakoimaan epidemiatilannetta rajoituksia asettaessaan.

Uusia koronakuolemia KYSin erityisvastuualueella

Pohjois-Savosta on kirjattu perjantaina kaksi uutta koronatartuntaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilastoon. Toinen niistä on todettu Kuopiossa, toinen Varkaudessa.

Kaupungin tietojen mukaan Kuopiossa on todettu kolme uutta koronatartuntaa torstain jälkeen.

Kuopion yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueella on kuollut neljä koronapotilasta. Erityisvastuualueella on kuollut yhteensä 52 koronapotilasta. Tieto käy ilmi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilastosta (siirryt toiseen palveluun).

Erityisvastuualueella on koronaviruksen aiheuttaman sairauden takia erikoissairaanhoidossa vuodeosastolla 10 potilasta, perusterveydenhuollossa vuodeosastolla 30 ja tehohoidossa 5 potilasta.

Kuopion yliopistollisen sairaalan erityisvastuualue kattaa Pohjois-Savon lisäksi Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Keski-Suomen.

Päivitetty 18.12.2020 klo 14.15: Lisätty Kuopion kaupungin tieto koronatartuntojen määrästä.

Lue seuraavaksi