1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Mardi gras

Loistoristeilijä Mardi Gras luovutettiin tilaajalle Turun telakalla

Carnival Cruise Lines viivästytti aluksen valmistumista maailmanlaajuisen koronapandemian takia.

Mardi gras
Mardi Gras lähti koeajolle Turusta 28.9.2020.
Kimmo Gustafsson / Yle

Meyer Turku on luovuttanut risteilyalus Mardi Gras’n tilajaalleen Carnival Cruise Linelle.

Meyer Turun tiedotteen mukaan laivanluovutus oli telakalle tärkeä hetki koronakriisin keskellä. Mardi Grasin luovutusta siirrettiin koronapandemian takia kahteen otteeseen varustamon aloitteesta. Alun perin alus piti luovuttaa tämän vuoden elokuussa ja sittemmin lokakuussa.

– Yleensä luovutuksen yhteydessä järjestetään erilaisia juhlallisuuksia, mutta nyt koronapandemian takia luovutus tapahtui kaikessa hiljaisuudessa, kertoo viestintäpäällikkö Tapani Mylly.

Alus on vielä Turussa. Myllyn mukaan alus lähtee lähipäivien aikana, mutta tarkemmasta aikataulusta hän ei kerro enempää.

Viimeistely tehtiin poikkeuksellisesti jo telakalla

Carnival Cruise Line -varustamon uusi alus on peräti 180 000 bruttovetoisuustonnia ja se käyttää polttoaineenaan nesteytettyä maakaasua.

Viimeistelytyöt laivalla tehtiin poikkeuksellisesti telakalla, eikä matkalla määränpäähän Yhdysvaltojen Floridaan.

– Koronan takia viimeistely tehtiin telakalla. Luovutimme siis hyvin valmiin laivan. Matkalla tullaan tekemään enää vain pieniä viimeistelyjä. Normaalistihan laivoja viimeistellään ja sisustetaan vielä matkan aikana, sanoo Mylly.

Suunnitelmien mukaan Mardi Gras aloittaa liikennöinnin Floridan Port Canaveralista huhtikuussa 2021.

Meyer Turku aloittaa ensi maanantaina kolme viikkoa kestävän joulutauon. Tauko toteutetaan lomautuksilla ja lomien käyttönä. Syynä taukoon ovat muun muassa alusten viivästetyt luovustusaikataulut.

Seuraavaksi Meyer Turun telakalla jatketaan Costa Cruisesin Toscana-aluksen rakennustöitä ja myös Carnivalin Celebrationin rakentamista.

Lue lisää:

Meyer Turku aloittaa joulutauon joulunalusviikolla – telakalla todettu yksittäisiä koronatartuntoja, mutta ketjuilta on vältytty

Mardi Gras -loistoristeilijä lähti koeajolle Turusta – katso video

Lue seuraavaksi