1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Joutseno

Kaksoisraiteen jatkamista halutaan vauhdittaa Etelä-Karjalassa – maakunta vetoaa Suomen hallitukseen

Kaksoisraidetta rakennetaan parhaillaan Lappeenrannan Joutsenon ja Imatran välille. Etelä-Karjalan liitto ja liuta toimijoita vetoavat Suomen hallitukseen, että kaksoisraidetta aletaan rakentaa mahdollisimman nopeasti myös Joutsenon ja Luumäen välille.

Joutseno
Veturi valmiina vetämään puutavaravaunuja.
Vetoomuksen allekirjoittajien mukaan kaksoisraide Luumäen ja Joutsenon välillä on välttämätön. Yle

Etelä-Karjalassa halutaan jouduttaa kaksoisraiteen rakennustöiden jatkamista.

Kaksoisraidetta rakennetaan parhaillaan Joutsenon ja Imatran välille. Maakuntaliitto, maakunnan kansanedustajat sekä eri toimijat vetovat nyt hallitukseen, että kaksoisraidetta aletaan rakentaa mahdollisimman nopeasti myös Joutsenon ja Luumäen välille.

Vetoomuksen mukaan kahden eri ratahankkeen yhdistäminen olisi kustannustehokasta. Erillisinä hankkeina ne aiheuttavat häiriöitä teollisuuden kuljetuksille.

Vetoomuksen allekirjoittajien mukaan kaksoisraide Luumäen ja Joutsenon välillä on välttämätön. Rataverkon kapasiteettia tarvitaan lisää, kun teollisuuden tuotantomäärät kasvavat ja kuljetuksia siirretään kumipyöriltä raiteille.

Maakuntaliiton ja Etelä-Karjalan kansanedustajien lisäksi vetoomuksen ovat allekirjoittaneet Stora Enso Oyj:n tehtaanjohtaja Mikko Nieminen, UPM Kymmene Oy:n tehtaanjohtaja Vesa Volmari, Imatran kaupunginjohtaja Kai Roslakka, Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva sekä Etelä-Karjalan kauppakamarin toimitusjohtaja Mika Peltonen.

Lue seuraavaksi