1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Mikko Kärnä

Poliisi epäilee kansanedustaja Mikko Kärnää rikoksesta ja aloittaa esitutkinnan

Kansanedustaja Kärnä vihjasi viestipalvelu Twitterissä, että perustuslakivaliokunnassa asiantuntijana kuultu professori Ojanen olisi kirjoittanut vihreiden vastalauseen Haaviston asiassa.

Mikko Kärnä
Mikko Kärnä
Mikko Kärnä (kesk.) kiisti maanantaina Ylelle, että hän olisi syyllistynyt kunnianloukkaukseen.Jussi Nukari / Lehtikuva

Poliisi aloittaa esitutkinnan Helsingin yliopiston valtiosääntöoikeuden professorin Tuomas Ojasen tekemän rikosilmoituksen takia. Professori kertoi maanantaina tehneensä rikosilmoituksen kansanedustaja Mikko Kärnästä (kesk.). Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Kärnä vihjasi sunnuntaina viestipalvelu Twitterissä, että Ojanen olisi kirjoittanut vihreiden kansanedustajien Mari Holopaisen ja Bella Forsgrénin vastalauseen perustuslakivaliokunnan mietintöön ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) ministerivastuuasiassa.

Kärnä jatkoi vielä myöhemmin viestipalvelussaan kirjoitteluaan ja piti varmana, etteivät vihreät ole itse kirjoittaneet vastalausettaan.

Rikoskomisario Markku Silén Helsingin poliisista vahvistaa poliisin arvioineen, että asiassa on syytä epäillä rikosta, ja että esitutkintakynnys asiassa ylittyy.

– Asian keskeneräisyydestä johtuen en voi kuitenkaan tässä vaiheessa laajemmin kommentoida asiassa suoritettavia jatkotoimenpiteitä, Silén kertoo Ylelle.

Tuomas Ojanen kommentoi maanantaina Helsingin Sanomille, että hänestä on esitetty valheellista tietoa Haaviston tapauksen käsittelyssä ja hän tekee siksi asiasta rikosilmoituksen.

– Minusta on esitetty selvästi valheellista tietoa, joten teen rikosilmoituksen kunnianloukkauksesta. Sen enempää en halua asiaa kommentoida, professori Ojanen sanoi maanantaina.

Lue myös:

HS: Professori Tuomas Ojanen tekee rikosilmoituksen Mikko Kärnästä – Kärnä kiistää Ylelle syyllistyneensä kunnianloukkaukseen

Lue seuraavaksi