1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. seurakunnat

Seurakunnan vanha leirikeskus Rantalahti menee remonttiin Janakkalassa

Väistötilat toiminnalle löytyvät Kiipulasta.

seurakunnat
Rantalahti niminen rakennus.
Tavoitteena on, että uusi Rantalahti saadaan käyttöön keväällä 2022.Janakkalan seurakunta

Janakkalassa seurakunnan leirikeskus Rantalahti kunnostetaan perusteellisesti lattiasta kattoon. Kirkkovaltuusto on varannut peruskorjausta varten noin 2,8 miljoonan euron suuruisen määrärahan. Seurakunta varautuu ottamaan kahden miljoonan euron lainan hankkeen rahoittamiseksi.

– Peruskorjaukseen päädyttiin, koska rakennukset ovat elinkaarensa päässä ja niiden tekniikka on vanhentunutta, kertoo seurakunnan talouspäällikkö Kristel Muru-Tanila tiedotteessa.

Valtuuston päätöksen myötä seurakunta pääsee hakemaan tarvittavia viranomaislupia. Rakennusten tyhjentäminen on jo alkanut. Varsinaiset peruskorjaustoimet päästään toivottavasti aloittamaan huhti-toukokuussa.

– Peruskorjaushanke antaa mahdollisuuden käyttää Rantalahtea entistä monipuolisempana seurakunnan ympärivuotisena toiminnallisena keskuksena.

Uutta leirikeskusta on lähdetty suunnittelemaan olemassa olevien rakennusten pohjalta. Remontin aikana leirikeskuksen vanha ja huonokuntoinen sauna puretaan ja paikalle rakennetaan uusi rantasauna. Leirikeskus saa myös uuden rantasaunan.

Kunnostusurakan vuoksi leirikeskus Rantalahti on suljettuna vuoden 2022 alkuun saakka. Ensi vuoden leiritoiminta järjestetään pääsääntöisesti Kiipulassa.

Lue seuraavaksi