1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Isis

Haastateltu Isis-terroristi olikin huijari, joka ei koskaan edes käynyt Syyriassa – New York Times palauttaa Caliphate-podcastin saaman palkinnon

Podcastin juontajana toiminut nelinkertainen Pulitzer-voittaja Rukmini Callimachi on siirretty toisiin tehtäviin.

Isis
The New York Times -sanomalehden toimitus New Yorkissa.
The New York Times -sanomalehden toimitus New Yorkissa.AOP

Arvostettu amerikkalainen New York Times -sanomalehti kertoo palauttavansa sen Caliphate-podcastin saaman Peabody-palkinnon.

Lisäksi Yhdysvaltain ulkomaankirjeenvaihtajien klubi kertoo peruvansa podcastin tuottajien aiemmin saaman palkinnon.

Syynä ovat paljastukset siitä, että yksi Caliphate-podcastin päähenkilöistä, Shehroze Chaudhry -niminen Isis-taistelija, on valehdellut osallisuudestaan terroristijärjestön toimintaan.

Kännykkä kädessä.
The New York Timesin podcast-sarja Caliphate vie Isisin kalifaattiin.Kalevi Rytkölä / Yle

Podcastin juontajana toiminut nelinkertainen Pulitzer-voittaja Rukmini Callimachi on siirretty toisiin tehtäviin, eikä hän enää jatkossa vastaa lehden terrorismiuutisoinnista.

New York Times alkoi tutkia Caliphate-podcastin tietoja sen jälkeen, kun Kanadan poliisi pidätti Chaudhryn syyskuussa ja syytti häntä terrorismihuijauksesta.

New York Times sai selville, ettei Chaudhry, joka väitti teloittaneensa ihmisiä Isisin käskystä, ei ollutkaan tehnyt väittämiään hirmutekoja.

Lehden mukaan Chaudry myös käytti todisteena osallisuudestaan venäläisen TASS-uutistoimiston uutiskuvia Syyriasta.

New York Timesin mukaan (siirryt toiseen palveluun)Yhdysvaltain ja Kanadan viranomaiset eivät usko Chaudryn edes käyneen Syyriassa.

Lue seuraavaksi