Hyppää sisältöön

Mikkelin Pursialankadulla valui ympäristölle vaarallista ainetta maahan – pelastuslaitos: onettomuudesta ei ole vaaraa lähialueen asukkaille

Silminnäkijän mukaan Pursialankadulla jätevedenpuhdistamon pihassa oli runsaasti pelastuslaitoksen autoja.

Torjuntatoimet jätevedenpuhdistamolla olivat maanantaina aamupäivällä käynnissä. Kuva: Jouni Kirvesmies / Yle

Mikkelissä Pursialankadulla on sattunut vaarallisten aineiden onnettomuus. Pelastuslaitoksen mukaan torjuntatoimet olivat aamuyhdentoista aikaan käynnissä ja välitöntä vaaraa ympäristölle ei ollut.

Paikalla olleen silminnäkijän mukaan Pursialankadun jätevedenpuhdistamon pihassa oli runsaasti pelastuslaitoksen autoja, mutta tilanne vaikutti muuten rauhalliselta.

Pelastuslaitoksen mukaan jätevedenpuhdistamon alueella purettiin rekan lastia, ja ympäristölle sekä ihmisille haitallista ainetta sisältävä 1000 litran kokoinen säiliö kaatui maahan.

Kello 12 jälkeen tarkentui, että Kemirox Eco -ainetta ehti valua maahan 200-300 litraa. Osa aineesta pääsi sadevesiviemäriin ennen torjunta ja rajoitustoimia

Pelastuslaitos kertoo eristäneensä alueen, rajoittaneensa aineen leviämistä ja tukkineensa vuodon. Maahan valunutta ainetta on kerätty imeyttämällä sitä hiekkaan. Pelastustoiminnan arvioidaan kestävän noin kello 13.30 saakka.

Onnettomuudessa osallisena ollut henkilö välttyi vahingoilta. Onnettomuudesta ei ole pelastuslaitoksen mukaan vaaraa lähialueen asukkaille.

Pelastuslaitos tiedottaa asiasta lisää päivän kuluessa.

JUTTUA PÄIVITETTY 21.12.2020 kello 12:55 Juttuun päivitetty tarkennettu määrä maahan valuneesta aineesta.

.
.