1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rovio Entertainment

"Pelejä käytetään lisääntyvästi merkityksellisten ihmissuhteiden alustana", toteaa Rovion uusi toimitusjohtaja – kahdeksan peliä tuotannossa, kaksi koemarkkinoinnissa

Nykyinen toimitusjohtaja Kati Levoranta lopettaa tehtävässään vuoden vaihteessa.

Rovio Entertainment
Rovio
Kanadalainen Alexandre Pelletier-Normand aloittaa toimitusjohtajana pelifirmassa vuoden vaihteessa. Vesa Moilanen / Lehtikuva

Peliyhtiö Rovio on nimittänyt uudeksi toimitusjohtajakseen Alexandre Pelletier-Normandin.

Hän aloittaa uudessa roolissaan vuoden 2021 alussa. Pelletier-Normand on johtanut Rovion peliliiketoimintaa ja ollut yhtiön johtoryhmän jäsen vuodesta 2019.

Pelletier-Normandin mukaann pelien merkitys kohtaamispaikkana ja sosiaalisen vuorovaikutuksen alustana lisääntyy jatkuvasti. Koronapandemia on fyysisen kanssakäymisen rajoitusten takia vain vahvistanut tätä kehitystä.

– Pelejä käytetään lisääntyvästi merkityksellisten ihmissuhteiden alustana. Kyse ei ole enää vain pelaamisesta vaan vuorovaikutuksesta.

Alexander Pelletier-Normand aloittaa toimitusjohtajana vuoden vaihteessa.
Pelletier-Normand on johtanut Rovion peliliiketoimintaa ja ollut yhtiön johtoryhmän jäsen vuodesta 2019.Rovio Entertainment

Peliala on vahvassa murrosvaiheessa, ja pärjätäkseen markkinoilla, Rovion on reagoitava ketterästi tulevaisuuden muutoksiin.

Nykyään pelaaminen on vahvasti sidottu tiettyyn alustaan eli esimerkiksi älypuhelimeen tai pelikonsoliin. Pelletier-Normand ennakoi, että tulevaisuudessa käyttäjät haluavat pelata suosikkipeliään kulloinkin käsillä olevalla laitteella.

Yhtiön markkina-arvo on romahtanut alle puoleen listautumisesta

Aiemmassa tehtävässään Pelletier-Normand on perehtynyt pelimarkkinoiden ja kuluttajakäyttäytymisen muutoksiin. Sen ymmärryksen lisäämisen hän näkee tärkeänä myös tulevana toimitusjohtajana.

– Olemme yhtiönä asemoituneet markkinoille hyvin. Meillä on erinomainen pelien portfolio, kahdeksan uutta peliä tuotannossa, ja kaksi koemarkkinoinnissa.

Pelletier-Normand seuraa toimitusjohtajana Kati Levorantaa, jonka lähdöstä kerrottiin lokakuussa. Levorannan aikana yhtiö listautui pörssiin isosti markkinoidun elokuvan tuella. Yhtiö panosti suuresti myös oheistuotteisiin. Listautumisen jälkeen yhtiön markkina-arvo on romahtanut alle puoleen.

Viime vuosien aikana Rovion strateginen painopiste on siirtynyt takaisin peliliiketoimintaan. Pelletier-Normand kertoo, että lähivuosina yhtiön kasvu tukeutuu omaan tuotekehitykseen ja yritysostoihin.

Myös Angry Birds -brändin kasvuun panostetaan edelleen tulevaisuudessa.

– Kun Angry Birds julkaistiin, sen menestys inspiroi koko alaa siitä, mihin tinkimättömällä työllä voi päästä, Pelletier-Normand kommentoi.

Johtajana Pelletier-Normand näkee roolinsa yhtiössä strategisena suunnannäyttäjänä ja pelitiimien luovien ideoiden mahdollistajana.

Voit keskustella aiheesta 22.12. kello 23:een saakka.

Lue myös:

Tosipelaajat väheksyvät, kansa rakastaa: Candy Crushin ja Fortniten kaltaiset ilmaispelit tahkoavat suuria summia

Playstation 5 -konsolia myytiin netissä jo tuplahintaan, kun verkkokaupat kaatuivat ja tilaukset jäivät saamatta

Pelaaminen ei ole enää pelkkä viihdemuoto: videopelit esittävät nyt kiperiä kysymyksiä ihmismielestä, tekoälystä ja ympäristökatastrofeista

Rovion tulos kutistui loppuvuonna

Supercell iloitsee peliensä menestyksestä – tuorein peli Brawl Stars nousemassa miljardiluokkaan

Lue seuraavaksi