1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. digitalisointi

Esineitä, taidetta ja valokuvia digitoidaan Muoniosta Simoon – opetusministeriöltä 24 000 euron tuki

Kemin museoiden ja alueellisen vastuumuseon toiminta-alueen aineistoa liitetään Finna-palveluun.

Digitalisointi
Kemin taidemuseo suomen satavuotisjuhlanäyttelystä taustalla Hannu Lukin Valtosen talo, 1995 ja edustalla Erkki Mykrän pronssipatsas nuori työlainen, 1974.
Kuvituskuva Kemin taidemuseon Suomen satavuotisjuhlanäyttelystä: Taustalla näkyy Hannu Lukinin Valtosen talo, 1995 ja edustalla Erkki Mykrän pronssipatsas nuori työlainen, 1974. Kemin taidemuseo omistaa molemmat teokset ja ne on digitoitu jo aiemmin.Minna Aula / Yle

Kemi on saanut avustusta taide- ja kulttuuriperintöaineiston digitoimiseen.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Kemin kaupungille 24 000 euroa Kemin museoiden ja alueellisen vastuumuseon toiminta-alueen aineiston liittämiseen Finna-palveluun.

– Näin teokset saadaan kaikkien nähtäväksi, sanoo Kemin vs. museotoimenjohtaja Tanja Kavasvuo.

Avustus käytetään Kemin historiallisen museon esineistön ja valokuvien sekä Kemin taidemuseon ja Muonion, Simon, Keminmaan, Ylitornion, Tervolan, Pellon ja Kolarin kuntien sekä alueen yritysten omistamien teosten digitointiin.

Finna (siirryt toiseen palveluun) on hakupalvelu, jolla löytyy esimerkiksi kirjastojen ja museoiden aineistoa.

Kaikkiaan ministeriö on myöntänyt noin 3,2 miljoonaa museoiden digitaalihankkeisiin, digitaalisen kulttuuriperinnön saatavuuteen ja säilyttämiseen sekä yleisten kirjastojen yhteisiin palveluihin.