1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. joulukirkko

Joulukirkot ja joululaulukonsertit siirtyvät nettiin

Kajaanissa jouluaaton tilaisuudet päättyvät jouluyön virtuaalikirkkoon.

joulukirkko
Kajaanin seurakunnan virtuaalikirkon tekijät ryhmäkuvassa.
Kajaanin seurakunnan joulyön virtuaalikirkkoa tekemässä ovat olleet myös kajaanilaiset nuoret. He ovat säestämässä joululauluja kanteleilla, laulamassa ja lukemassa tekstejä.Heimo Haverinen / Kajaanin seurakunta

Joulukirkkoakaan ei Kainuussa tarvitse jättää kokonaan väliin koronan takia.

Esimerkiksi Kajaanin ja Sotkamon seurakunnat välittävät joulunajan hartauksia ja konsertteja nettilähetyksinä Youtubessa tai seurakuntien Facebook-sivuilla.

Kajaanissa Paltaniemellä, Vuolijoella, Linnantauksessa ja pääkirkossa voi käydä hiljentymässä jouluaattona, kunhan ottaa huomioon koronaohjeistukset.

Kajaanissa jouluaaton tilaisuudet päättyvät jouluyön virtuaalikirkkoon, jonka lähetys alkaa kello 21. Virtuaalinen jouluyön kirkko on kuvattu Kajaanin pääkirkossa ja sen toimittavat paikalliset nuoret ja seurakunnan työntekijät.

– Koska tänä vuonna emme pääse kerääntymään yhteiseen jouluyön messuun, päätimme toteuttaa virtuaalisen jouluyön kirkon, jonka keskiössä on luonnollisesti jouluevankeliumi, toteavat nuorisopastorit Jyri Kitti ja Anna Juntunen.

Sotkamossa muun muassa jouluaaton hartaus, jouluyön jumalanpalvelus ja tapaninpäivän Kauneimmat joululaulut -konsertti striimataan seurakunnan Facebook-sivuille, missä ne ovat katsottavissa kahden viikon ajan.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Lue seuraavaksi