1. yle.fi
  2. Uutiset

Oulussa ei yhtään uutta koronatartuntaa, myöskään Ylivieskan seudulta ei kerrottu uusista tartunnoista maanantailta

Koronatilanne on lieventymässä koko maakunnassa, tosin tartuntojen lisääntymiseen varaudutaan OYSissa juhlakauden vuoksi.

koronavirus
Koeputkia  Messukeskuksen drive-in-koronavirustestausasemalla.
Vielä sunnuntaina ilmoitettiin Ylivieskan seudulta kaksi uutta tartuntaa, kerrotaan peruspalvelukuntayhtymä Kalliosta. Oulunkaaren kuntayhtymän alueella Pudasjärvellä ja Iissä oli viikonloppuna kummassakin yksi uusi koronavirustartunta. Kuvituskuva.Silja Viitala / Yle

Oulussa ei ole todettu maanantaina uusia koronavirustartuntoja iltapäivään mennessä.

Myöskään Ylivieskan seudulta ei maanantai-iltapäivänä kerrottu uusista koronatartunnoista. Peruspalvelukuntayhtymä Kallion mukaan alueella todettiin kuitenkin vielä sunnuntaina kaksi uutta koronavirustartuntaa, ja ne sijoittuvat Nivalaan ja Ylivieskaan.

Nivalan tapaus on peräisin ulkomailta, ja tapaukseen liittyen joitakin henkilöitä on karanteenissa. Ylivieskan tartunta liittyy aiemmin todettuun ketjuun.

Myös esimerkiksi Pudasjärvellä ja Iissä todettiin viikonlopun aikana kummassakin kunnassa yksi uusi tartunta.

Kokonaisuudessaan koronavirustilanne on lieventymässä koko maakunnassa edelleen, vaikka vielä eletäänkin epidemian leviämisvaihetta.

Oulussa koronaviruksen vuoksi hoidossa olevien määrä on vähentynyt. Oulun yliopistollisessa sairaalassa on nyt hoidossa kahdeksan koronapotilasta, kun vielä sunnuntaina ilmoitettiin kymmenestä potilaasta. Oulun kaupunginsairaalassa hoidossa on alle viisi koronaviruksen saanutta potilasta, määrä on ennallaan.

Oulun yliopistollisessa sairaalassa varaudutaan kuitenkin siihen, että koronatartuntojen määrä nousee tulevien juhlapyhien aikana.

Johtajaylilääkäri Juha Korpelaisen mukaan ihmiset liikkuvat nyt vähän tavallista enemmän.

– Suosittelemme että joulua vietetään ihan oman perheen piirissä. Riski on siinä, että saamme täältä omalta alueelta jatkotartuntoja tai muualta tulevat tuovat tautia tullessaan. Sairaalassa siihen on varauduttu. Tämä mahdollisesti jonkin verran aiheuttaa lisätartuntoja.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi